Prije kupnje novog ormara obratite pozornost na ovih nekoliko važnih detalja

by | 15 lipnja, 2020

Vaš garderobni ormar trebao bi odgovarati svim vašim potrebama, od onih vezanih uz sport i slobodno vrijeme, pa do garderobe za posao. Najvažnije je pritom da odjeća bude pregledna te da lako možete doći do svih komada odjeće kad na brzinu trebate kombinirati odjeću.

Dakle, koliko god se kupovina novog garderobnog ormara činila jednostavnom, dobro je isplanirajte jer postoji velika vjerojatnost da ćete bez dobrog plana kupiti nešto što vam ne treba, ili ne odgovara stvarnim potrebama. A onda su i velike šanse da nećete imati prostora za uredno pospremanje odjeće.

Zato je prije kupnje dobro malo razmisliti o stilu odijevanja u koji se inače uklapate, o modnim novostima koje biste možda s tim stilom mogli uskladiti. Kad procijenite što ćete sve držati u ormaru, razmislite o budžetu koji za njega možete izdvojiti.

Tako ćete lakše odrediti i to u koji dućan možete otići kako biste došli do najboljeg rješenja za sebe.

Evo još nekih savjeta koje je dobro slijediti kad krenete po novi garderobni ormar:

1. Dobro izmjerite prostor u koji se ormar treba uklopiti. Izmjerite cijelu sobu, jer će to i trgovcu pomoći da shvati dimenzije prostora, kako bi vam pomogao izabrati komad namještaja koji je u skladu s tim.

2. Izračunajte dobro koliko vam prostora za pohranu odjeće treba. Pregledajte svoju odjeću i procijenite koliko vam visećeg mjesta treba za ono što mora biti na vješalici, a koliko polica za stvari koje se mogu složiti. To će vam pomoći da bolje izaberete koju vrstu ormara zapravo trebate.

3. Nemojte zaboraviti, vaš ormar treba odgovarati ostalom namještaju u sobi te biti u skladu s bojom zidova. Dakle, imajte i to na umu dok donosite odluku o tome koji ćete ormar izabrati.

4.  Ako morate ili želite uštedjeti na prostoru, odlučite se za ormar s kliznim vratima. Možete izabrati i vrata s ogledalom, s unutarnje ili vanjske strane.

5.  Cijene ormara jako variraju, pa prije ulaska u dućan dobro definirajte svoj proračun. Nemojte pristajati na velike kompromise zbog cijene, jer jeftini ormar nije uvijek i najbolja opcija s obzirom na potrebe. Dajte si vremena da donesete odluku.

6. Provjerite ormar pravilno – pogledajte jesu li ladice i police dovoljno duboke, mogu li se učvrstiti i hoćete li moći složiti odjeću u njima bez nereda, kako piše portal Pinkvilla.

7. Mnogi dućani namještaja nude prilagođene garderobe po mjeri od punog drveta. Dakle, ako ne možete pronaći baš ono što vam odgovara, radije izradite garderobu po mjeri.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by chuttersnap on Unsplash