Pridružite se Donni Vekić i Borni Ćoriću te donirajte sredstva za obnovu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra

Naši proslavljeni tenisači, zajedno s osnivačima Old Pilot's Gina, ujedinjeni u nesebičnom cilju

by | 11 svibnja, 2021

Razoran potres, koji je krajem prošle godine pogodio Petrinju i okolna područja, ostavio je trajan trag na brojnim građevinama u obližnjim mjestima. Među njima je i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra. Naime, dio bolnice je u potresu pretrpio znatna oštećenja te je, pregledom statičara, bio označen kao privremeno neupotrebljiv, nakon čega je polovina malih pacijenata premještena u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić Gradu. Preostali pacijenti, oni s težim oblicima bolesti i oni vezani za kisik, ostali su u Bistri, u dijelovima bolnice koji nisu previše oštećeni, no krajem veljače četrdesetak preseljene djece se nakon što je bolnica osigurana potpornim stupovima i skelama vratilo u bolnicu Bistra, koju većina njih doživljava kao svoj dom. Specijalna bolnica za bolesti dječje dobi Gornja Bistra, jedina je u Hrvatskoj koja se bavi najtežim i neizlječivim oboljenjima, a smještena je u dvorcu Oršić iz 18. stoljeća i trenutačno ima 103 pacijenta.

Kako bi se bolnica u potpunosti renovirala i postala ugodno mjesto za mališane, potrebne su daljnje investicije i donacije. Svoj doprinos tome nedavno su dali i osnivači brenda Old Pilot’s Gin, zajedno s njihovim brand ambasadorima, našim proslavljenim tenisačima Donnom Vekić i Bornom Ćorićem. Zajedno su prikupili sredstva s kojima će bolnica kupiti opremu kojom će biti opremljene sobe malih bolesnika, a čime će se u znatnome povećati standard njege i skrbi za bolesnike.

“Mislim da je važno podignuti svijest među ljudima oko ustanova u našoj zemlji koje imaju ovako plemeniti, ali istovremeno iznimno težak posao. Oni trebaju svu pomoć koju mogu dobiti. Ponekad zaboravljamo koliko smo privilegirani što smo u poziciji da se bavimo sportom i natječemo se diljem svijeta”, izjavila je Donna Vekić, dok je Borna Ćorić istaknuo sljedeće: “Jako volim interakciju s djecom jer su iskrena, dobronamjerna, vesela i optimistična ljudska stvorenja. Smatram da trebamo biti svjesni činjenice da postoji velik broj djece koja trebaju pomoć i pažnju. Bolnica Bistra je mjesto gdje svi naši osobni problemi postaju nebitni i nadam se da će dobiti pomoć koju zaslužuju.”

Osnivači brenda Old Pilot’s Gin ponosni su na ovu suradnju s našim sjajnim mladim tenisačima: “Kao poduzetnici, a prije svega kao roditelji, svjesni situacije u kojoj se bolnica Bistra i njeni maleni pacijenti nalaze, osjetili smo potrebu pomoći i malim doprinosom olakšati i uljepšati život djeci koja se tamo nalaze. Naša poslovna suradnja s Donnom i Bornom rezultirala je time da sva sredstva koja su uložena u suradnju budu donirana s nadom u bolje sutra za hrabre mališane i njihove skrbnike. Želja nam je pomoći, a možda ovim činom i motivirati ostale ljude koji su u mogućnosti da naprave istu ili sličnu stvar. Sretni smo i ponosni na suradnju sa tako velikim sportskim imenima, Donnom Vekić i Bornom Ćorićem. Ne samo zato što su poklonili povjerenje našem brendu nego i zbog činjenice da je naša suradnja započela humanitarnom akcijom kojom izravno pomažemo najugroženijoj skupini našeg društva, djeci sa posebnim potrebama. U izazovnim vremenima potresa, pandemije i ekonomske nesigurnosti nužno je osvrnuti se oko sebe, promijeniti prioritete i pomoći onima kojima je to danas najpotrebnije.”

Donna Vekić i Borna Ćorić

Ravnatelj Bolnice Bistra, Renato Mittermayer, od srca se zahvalio donatorima: “Zahvaljujem se inicijatorima na ovoj plemenitoj akciji jer opremanje bolesničkih soba sa bolničkim krevetima, koji su prilagođeni potrebama naših malih bolesnika u znatnome podiže standard njege i skrbi. Naime, radi se o krevetima koji se mogu s električnim motorima prilagođavati i podešavati kako bi se mali bolesnici mogli postaviti u optimalan položaj. Naši pacijenti cijelo vrijeme leže u svojim krevetima, pa izuzetnu pažnju moramo posvetiti kako ne bi dobili rane od dugotrajnog ležanja. Zahvaljujući ovim medicinskim krevetima, bit će nam lakše održavati osjetljivu kožu naših bolesnika te im omogućiti najugodniji položaj njihovih tijela i time sigurno poboljšati kvalitetu zdravstvene njege i njihov boravak u našoj bolnici učiniti lakšim.”

I vi možete dati svoj doprinos ovom nesebičnom cilju jer svaki mali korak dio je jednog velikog. Više informacija na: https://www.bolnica-bistra.hr/vekic-coric/

Foto: Dean Žulić, bolnica Bistra i osobno vlasništvo Donne Vekić i Borne Ćorića