Prema riječima stručnjaka, ovaj kviz trebaju riješiti sve osobe koje su u vezi

by | 22 listopada, 2020

Prema Garyju Chapmanu, postoji pet univerzalnih jezika ljubavi, a svaka osoba “govori” jednim od njih. Ti jezici predstavljaju načine na koje primamo i dajemo ljubav, a oni su riječi potvrde, darovi, zajedničko vrijeme, fizički dodir te djela.

Prema riječima Chapmana, svi nesporazumi, neslaganja i nerazumijevanja dolaze upravo zbog toga što osobe koje “govore” različitim jezicima ljubavi završavaju u ljubavnim odnosima, a zapravo ne razumiju jedna drugu. To nikako ne mora značiti da ne možete ili ne trebate biti s osobom koja govori jezikom drukčijim od vašeg. Ako imate volje i želje shvatiti jezike ljubavi koji su drugačiji od vaših, zasigurno ćete moći biti s osobama koje govore tim jezicima. No često tih tuđih jezika i potreba nismo svjesni. Kako biste bili sigurni kojim jezikom ljubavi govorite vi, a kojim vaš partner, možete riješiti KVIZ koji će vam dati odgovor na to pitanje.

Ovim testom služi se velik broj terapeuta koji se bave rješavanjem bračnih i ljubavnih pitanja i nedoumica. Cilj rezultata tog testa je dobiti jasnu sliku o onome što netko shvaća kao ljubav, odnosno o onome što je nekoj osobi najbitnije kad su u pitanju ljubavni odnosi. Neki će ljudi na prvo mjesto stavljati fizički kontakt, nekima je najbitnije provesti kvalitetno vrijeme s partnerom, dok su nekome najbitnije riječi ohrabrenja i zahvalnosti. Kojoj god skupini pripadali vi i vaš partner – ovaj će vam kviz pomoći da se bolje razumijete te da pronađete načine na koje jedno drugome možete zahvaliti i pokazati ljubav. Nakon što riješite KVIZ, pronađite što predstavljaju jezici ljubavi u OVOM članku.

Foto: Scott Broome/Unsplash