Prelistavanje: Što donosi svibanjski broj “Ljepote&zdravlja”?

Novi broj stigao je na kioske!

by | 29 travnja, 2021
ljepota i zdravlje novi broj

Proljeće se dobrano “udomaćilo” na našim kalendarima, a to znači jedno – ako ste dosad izbjegavali boravak na svježem zraku i u pokretu, vrijeme je da to promijenite!

Stranice svibanjskog broja Ljepota&zdravlje donose pregršt inspiracija za aktivnu sezonu ispred nas, a na vama je da usvojite one savjete i ideje koje vam se sviđaju te da navučete te tenisice. Neka vas inspirira i Donna Vekić, jedna od naših najuspješnijih tenisačica koja je svoju pozitivnu energiju unijela na stranice novog broja, baš kao i na naslovnicu. Iskoristite sunce i ugodne temperature za istraživanje i avanturu, no prije toga bacite oko na djelić tema koje smo pripremili za vas.

#1 Proljetni diktati

Nova sezona nalaže i nova beauty pravila, a mi smo prigrlili ova četiri… Inspirirajte se!

ljepota i zdravlje novi broj

#2 Pripremite se za akciju

Novi modeli tenisica ne samo da plijene svojim izgledom nego će i svaki vaš pokret pretvoriti u pravo zadovoljstvo. Istražite detaljnije naš izbor i odaberite model koji će vas pratiti u proljetnim avanturama…

#3 Vježbajte izvan kuće

Tijekom protekle godine postali smo pravi stručnjaci za vježbanje u kućnim uvjetima. No dolaskom lijepog vremena, fizičke aktivnosti postaju nam još atraktivnije – učinci vježbanja na otvorenom, na neograničenom prostoru, još su bolji.

ljepota i zdravlje novi broj

#4 Baš savršena jaja

Ako bismo trebali izdvojiti samo jednu, savršenu namirnicu, onda bi jaja, definitivno, bila na vrhu liste kandidata. Uklapaju se u svako jelo i u svaki desert, divnog su okusa, a po sastavu su odlična kombinacija esencijalno važnih nutrijenata – proteina, masti i vitamina B. Otkrijte recepte s jajima u fokusu!

#5 U zdravlju i u bolesti

Studija objavljena 2009. godine u časopisu Cancer otkrila je da su udane žene kojima je dijagnosticirana neka ozbiljna bolest pod većim rizikom od razvoda ili razdvajanja nego što je to slučaj s muškarcima sa sličnom dijagnozom; stopa razvoda iznosila je gotovo 21 posto za bolesne žene i manje od tri posto za zdravstveno ugrožene muškarce. Bolest partnera može predstavljati veliko opterećenje za vezu, ali postoje načini kako to prevladati, a mi donosimo savjete stručnjaka.

#6 Iz svega izlazim snažnija

“Ako sami ne preuzmete kontrolu nad svojim životom i vremenom, drugi će to učiniti.” Ova misao dalaj-lame bila nam je inspiracija da – godinu dana od početka pandemije koronavirusa – nekoliko uspješnih žena priupitamo kako se nose s novom realnošću, što su iz svega naučile i kojim mehanizmima premošćuju tjeskobu…

ljepota i zdravlje novi broj

Na naslovnici: Donna Vekić

Foto: Matea Smolčić Senčar
Stilist: Petar Trbović
Šminka: Dajana Pajkić
Frizura: Fabula de Forma
Asistentica stilista: Laura Bošnjak
Odjeća: Top Pinko, suknja Sportmax, nakit u privatnom vlasništvu