Prefine cimet rolice!

by | 28 rujna, 2015
9

Miriše na jesen… miriše na cimet… druge riječi su suvišne… 

Sastojci:

500 g glakog brašna
1/2 kocke svježeg kvasca
1/4 šalice toplog mlijeka
1/2 šalice tople vode
4 žlice šećera
prstohvat soli

Sastojci za punjenje:

50 g rastopljenog maslaca
1/2 šalice smeđeg šećera
2 žličice cimeta u prahu
2 žličice muškatnog oraščića u prahu
korica 1 limuna

11

Postupak:

Kvasac rastopite u toplom mlijeku, sa 1 žlicom šećera i ostavite da se diže na toplom. Brašno promiješajte sa ostatkom šećera, prstohvatom soli i toplom vodom, te dodajte uzdignuti kvasac. Umijesite glatko tijesto, premažite stijenke tijesta uljem i stijenke posude u kojoj će se tijesto dizati, te pokrijte prozirnom folijom ili krpom. Ostavite da se diže cca 1 sat.

Tijesto razvaljajte na otprilike 5mm debljine u oblik pravokutnika. Premažite ga rastopljenim maslacem te pospite miješavinom smeđeg šećera, cimeta, muškatnog oraščića i limunove korice.

Zarolajte u roladu, te izrežite rolice debljine cca 2 cm. Složite ih u namašćeni lim, prekrijte krpom i ostavite da se još kratko dižu (otrpilike dok se ne uduplaju). Pecite ih na 190 C cca 20tak min (dok ne poprime lijepu smeđu boju).

Poslužite ih tople, ovako same ili sa premazom:

85 g krem sira
1/4 šalice omekšalog maslaca
1 1/2 šalice šećera u prahu
1/2 žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Sve dobro mikserom izradimo i premažemo preko rolica.

Dobar tek!

Autor: Tihana Topčić
Foto: Tihana Topčić

Tagovi: