Pravo je vrijeme da se priključite besplatnoj akademiji trail trčanja

by | 9 travnja, 2021

Ako vam je glavni izgovor zašto još uvijek niste počeli trenirati nedostatak financija – postoje oni koji su riješili problem za vas.

Već duže vrijeme postoji tečaj trčanja i skupina entuzijasta koji vode besplatne treninge kroz tjedan, a sve što vi trebate učiniti jest izdvojiti vrijeme kako biste sudjelovali i uložiti trud da završite trening. No od sljedećeg tjedna, uvode nešto novo – besplatnu akademiju trail trčanja, za one kojima je trčanje u krug po Jarunu ipak predosadno ili prejednostavno. Akademija je namijenjena svima, početnicima i iskusnima, te nije potrebno predznanje kako bi počeli trenirati. (Pročitajte: Što je trail trčanje, kako početi i kako znati je li ova aktivnost za vas?)

Početak je utorak 13. 4. u 18:30 u parku Dotrščina. Na prvom satu odrađuje se inicijalno testiranje kako bi mogli polaznice/ke rasporediti u grupe – naprednu i početnu. Možete se priključiti i naknadno, ako ne stignete u utorak, te se priključiti jednoj od grupa u nastavku, ovisno o afinitetima i trenutačnoj formi.

Utorcima se radi specifičan trail trening i on je uvijek na Dotrščini u 18:30 u trajanju od 60 minuta.
Subotama u 08:00 radi se dužinski trail trening na Medvednici i on će biti svaku subotu na drugoj lokaciji. Tijekom subotnjih treninga, koji će biti i dužeg trajanja, obrađivat će se i teorijsko praktična predavanja vezana za specifiku trail trčanja (korištenja štapova, tehnike power hikea, trčanja uzbrdo, nizbrdo itd.) Također, treninzi subotama podijeljeni su u dvije grupe, koje će imati drukčije staze.

Svi treninzi prijavljuju se preko adidas runtastic aplikacije i potpuno su besplatni te ih vodi jedan od trenera – Bojan Grbić! “Trenutačno je u tijeku priprema za utrku u Sloveniji na Soča outdoor festivalu u srpnju, ako se održi i ako želite nastupiti, naravno”, rekao je Bojan.

Foto: Unsplash