Pravilno čišćenje lica za sve tipove kože

by | 22 listopada, 2013

Neodgovarajuće čišćenje lica može dovesti do pojave prištića, perutanja ili suhe kože, i zbog toga je vrlo važno koristiti preparate namijenjene vašem tipu kože. Pravilno čišćenje lica puno je više od samog skidanja šminke. Čišćenjem s lica uklanjamo prljavštinu i masnoće koje su se nakupile tog dana, čistimo pore i pripremamo lice za kremu.

Masna koža zahtijeva gelove za lice koji će ukloniti sve nečistoće bez ostavljanja masnog traga. Nakon što očistite lice pjenom koju je gel stvorio, lagano na lice nanesite antiseptički losion.

Mješovita koža je najčešći tip kože s kojim treba pažljivo postupati. Suhi obrazi i masna T-zona zahtijevaju pažljivo odabrane preparate pa je najbolje šminku ukloniti pjenom ili mlijekom kako ne bi isušila obraze, a T-zonu tretirati matirajućim losionom koji će je pročistiti i držati pod kontrolom.

Suha koža – Važno je razlikovati suhu od dehidrirane kože (suha zateže i sklona je perutanju, ali nema mitisere i akne) jer je jednoj potrebna vlaga a drugoj hrana. Suhu kožu najbolje je čistiti mlijekom s hranjivim svojstvima te zatim nanijeti hranljivi losion namijenjen suhoj koži.

Osjetljiva koža – Ovaj tip kože najzahtjevniji je za održavanje pa dobro pripazite pri izboru preparata za čišćenje lica. U obzir ne dolaze nikakvi agresivni proizvodi, kao ni oni koji sadrže alkohol. Posebne kolekcije namijenjene osjetljivom tipu kože najbolji su izbor za osobe s ovakvim tipom kože.

Izvor: elle.rs