Pramenovi kakve smo nekoć nosili ponovno su u trendu!

Trend bojenja kose, koji je bio aktualan 90-ih, iznova uživa svojih pet minuta slave i dolazi u nešto modificiranom izdanju

by | 15 travnja, 2021
pramenovi

Sudeći po objavama na Instagramu, balayage tehnika polako pada u drugi plan. Na njezino mjesto pretendira puno izraženiji stil, koji je proslavila Jennifer Aniston u seriji “Prijatelji”, a koji je pretrpio izvjesne modifikacije – hrabri chunky pramenovi.

Novo ruho

Ova vrsta pramenova više se ne radi od samog korijena. Chunky pramenovi nisu više medene boje niti su manji od širine prsta. Očigledno je i da se više ne igra na kartu oštrih kontrasta. Zapravo, sada su u igri suptilnije varijante, zbog čega je izbor prikladne nijanse od presudne važnosti. Preporuka je da pramenovi budu maksimalno četiri nijanse svjetliji u odnosu na prirodnu boju kose. Stručnjaci se slažu da ovaj stil najbolje pristaje osobama s valovitom i kovrčavom kosom.

Na što trebate obratiti pažnju?

Za sve one koji ne žele drastičnu promjenu, preporuka je da se odluče za tanje i manje izražene pramenove pri korijenu, čija se debljina – kako se ide prema vrhovima – postupno povećava. Također, prije nego što sjednete u frizersku stolicu, jako je važno da imate na umu i točnu poziciju svog razdjeljka. Ona bi trebala biti osnovni orijentir za izvlačenje chunky pramenova. I, ako je ne precizirate u startu, rezultat bi mogao biti nesimetričan. A to sigurno ne želite!

Kad je o održavanju ovog stila riječ, u slučaju da vaši pramenovi promijene boju, odnosno postanu svjetliji nego što to zapravo želite, odlazak frizeru jednom mjesečno bit će sasvim dovoljno.

U nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih ideja s Instagrama…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Weber Mirlach (@chrisweberhair)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ROMEU FELIPE (@romeufelipe)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karen Soriano (@ksorianohair)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michelle Zeller Porumb (@mane_ivy)

Tekst: lepotaizdravlje.rs

Foto: chrisweberhair/Instagram