Poznata hrvačica ponosno podijelila fotografiju kojom normalizira dojenje

Ronda Rousey: "To nije nešto čega se treba sramiti."

by | 19 listopada, 2021
Ronda Rousey

Jedna od najpoznatijih američkih hrvačica, Ronda Rousey, prošloga je mjeseca dobila prvo dijete, kćerkicu Pō. Otad često objavljuje iskustva koja ima u novoj ulozi majke, od trudnoće, poroda, promjene tijela i – dojenja.

Nova mama Ronda Rousey tako želi normalizirati dojenje, koje je posvuda još uvijek popriličan tabu. Na sve ju je potaknuo razgovor s okolinom: “Prijatelji su me neki dan pitali kako ću nahraniti Pō u avionu kad je vodimo sa sobom na Havaje. To pitanje me zateklo. “Pa, na isti način na koji to uvijek radim”, rekla sam. Tek tada mi je palo na pamet da vjerojatno nikad prije nisu vidjeli nikoga da doji i nisu bili sigurni je li to prikladno u javnosti”, napisala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronda Rousey (@rondarousey)

“Majčinstvo je iskonska, lijepa stvar – koju ne treba skrivati”, nastavila je Rousey. “Još uvijek me iznova iznenadi činjenica da je moje tijelo sastavilo ovu malu osobu, izguralo je i sada čini sve što joj je potrebno za nastavak. Doista se nemam čega sramiti, to je nešto čime se treba hvaliti”, uz hashtagove da se normalizira dojenje.

Ronda često progovara o svojim tjelesnim promjenama, koje su, uz dojenje, također tabu i iskreno je iskomunicirala neke svoje borbe. “Voljela bih da mogu reći kako je trudnoća nevjerojatna, da se nikad nisam osjećala moćnije kao žena. Ali osjećam se kao da su mi organi slomljeni”, napisala je tada. “Nikad se nisam osjećala iscrpljenije, nemotivirano ili svjesnije gravitacije. Nekoliko dana moram ležati na boku satima samo da bih udobno disala. Nema pauze.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronda Rousey (@rondarousey)

Odlično je vidjeti ovakve primjere pozitivnih rušenja predrasuda – jer stvarno, svoga tijela ne treba se sramiti, kao niti hranjena živoga bića.

Foto: Jon Kopaloff/Getty Images Entertainment via Getty Images