Potpuno smo se zaljubili u ovu savršeno nesavršenu ljetnu manikuru

by | 5 srpnja, 2019

Usprkos tome što su mnogi dizajneri svoje modele ove sezone poslali niz pistu bez savršene manikure, odnosno “gole”, i što ljeto sa sobom nosi neke nužne prilagodbe u vidu praktičnosti, moramo priznati da nam je i ovih dana jako teško odoljeti dobroj manikuri (i pedikuri).

S time na umu, krenuli smo u potragu za inspiracijom, no potraga je stala u trenutku u kojem smo naišli na preslatku minimalističku manikuru poznate blogerice Vanesse Hong koja se krije iza Instagram imena The Haute Pursuit. Mlada dama koja je u svijet bloganja ušla davnih dana, na samom začetku ere blogova, te je jedna od najpoznatijih modnih blogerica, potpuno nas je osvojila svojom kreacijom na noktima i istu smo odmah poželjeli isprobati.

Osim što je jednostavna za napraviti, čak i u kućnoj radinosti i bez imalo iskustva, Wabi sabi manikura, kako ju je nazvala Vanessa, krije i nešto dublju priču. Naime, Wabi-sabi je tradicionalna japanska estetika, odnosno svjetonazor koji nalaže prihvaćanje nesavršenosti. Koncept je to koji se temelji na budističkom učenju, dok Wabi-sabi estetika najčešće obuhvaća jednostavnost, asimetriju i skromnost.

Premda nije podijelila detaljan tutorial, jasno je kako je za ovu manikuru potrebna mirna ruka koja će povući nekoliko “nesavršenih” poteza lakom za nokte. Vanessa je koristila kombinaciju bijele, smeđe i crne boje, no vi slobodno možete eksperimentirati bojama koje volite. Sjajno je što će, u duhu Wabi-sabi filozofije, svaki potez po površini nokta biti sasvim u redu. Kao podlogu za poteze u boji možete koristiti bezbojni lak.

Foto: Instagram