Osobna trenerica osmislila je posebne vježbe za tri oblika ženskog tijela

by | 26 srpnja, 2020

Osobna trenerica Rachael Attard prema obliku tijela svrstava žene u tri skupine. Tvrdi da svakoj skupini odgovara drukčiji plan prehrane i tjelovježbe te ga sama kreira i preporučuje svojim klijenticama, a rezultati, kako kaže, nikad ne izostaju.

“Tri oblika ženskog tijela su ektomorf, mezomorf i endomorf. Kad otkrijete koji je vaš oblik, onda ćete mu prilagoditi plan prehrane i tjelovježbe te brže doći do boljih rezultata”, pojasnila je za Daily Mail pa otkrila detalje programa koje je osmislila.

Ektomorf

Glavne karakteristike ovog oblika tijela su visina i vitka linija. Primjer slavne osobe s takvim oblikom tijela je Kendall Jenner.

“Njima je obično teško udebljati se ili povećati mišićnu masu jer prirodno imaju nizak udio tjelesne masti”, kaže Rachel.

Zato savjetuje trening otpora tri puta tjedno.

“Trebali bi se fokusirati na dizanje utega, HIIT i treninge otpora. Također, važno je da ograniče kardio i imaju barem jedan dan odmora u tjednu. Tada je najbolje odabrati samo laganu šetnju i istezanje. Tijelo će sporo graditi mišiće i snagu, ali odmah ćete uočiti razliku”, ističe trenerica.

Kad je riječ o prehrani, ektomorfima treba puno ugljikohidrata.

“Idealan omjer jelovnika je 40 do 50 posto ugljikohidrata, 30 do 50 posto proteina i 20 do 25 posto masti. Fokusirajte se na zdrave namirnice kao što je kruh od cjelovitog zrna, integralna tjestenina, kvinoja i povrće”, upozorila je Rachel.

Mezomorf

Osobe s ovakvim oblikom tijela prirodno su mišićavije, imaju široka ramena, uzak struk i sposobnost brzog dobivanja i gubljenja kilograma. Primjer slavne osobe koja spada u ovu skupinu je Gigi Hadid.

Što se treninga za ovu skupinu žena tiče, on ovisi o cilju. Ako je želja skinuti kilograme, trebaju se pridržavati vježbi s vlastitom tjelesnom težinom uz veći broj ponavljanja.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Pexels