Proljeće je pravo vrijeme za novu posteljinu. Odabrali smo 16 lijepih primjeraka

by | 3 travnja, 2024
posteljina

Proljeće je idealno vrijeme za osvježavanje doma i unosa pokoje novine u prostorije u kojima boravite – a jedan od načina svakako je i promjena posteljine!

Jedan od najjednostavnijih načina za transformaciju atmosfere u prostoriji, to jest u spavaćoj sobi jest promjena posteljine. Dolaskom sunca i sunčanih dana u nama se odmah javlja želja da dašak toga prenesemo i na prostorije u kojima svakodnevno boravimo.

Nova posteljina ne samo da osvježava izgled spavaće sobe već i može dodati dozu boje, teksture i stila. Sada je pravo vrijeme za to da razmislite o posteljini u svijetlim bojama poput svježe zelene, nježno plave, pastelno roze ili živopisne žute. Također, uzorci cvijeća, listova ili geometrijski uzorci unose pravu živost i vedrinu.

Kad je riječ o izboru materijala, birajte posteljinu od prirodnih materijala poput pamuka ili lanenog platna. Ti materijali su prozračni, udobni i idealni za proljetne i ljetne mjesece.

U svakom slučaju, odaberite posteljinu koja se uklapa u estetiku vaše spavaće sobe jer ćete vi u njoj boraviti pa je sasvim normalno da ona odražava vaš osobni stil i preferencije.

I na kraju, ali ne najmanje važno, iako je estetika važna, ne zanemarujte praktičnost. Odaberite posteljinu koja je lako periva i koja je praktična.

Mi smo odabrali nekoliko super komada posteljine, zavirite u naš izbor!

Izbor posteljine za proljeće

Pročitajte: Ako se prepoznajete u ovim karakteristikama, vi ste emocionalno inteligentni introvert 

Foto: Sinsay, Emmezeta, Ikea, Jysk

Naslovna fotografija: @matildadjerf/Instagram

Tagovi: