Pomoću ovih malih jutarnjih navika uvijek ćete se razbuditi bez problema

by | 20 svibnja, 2020

Jutarnje navike uvelike utječu na to koliko će vam vremena trebati da dođete k sebi i napunite tijelo energijom za sve što vas čeka u danu. AsapSCIENCE zato je objavio kojih sedam malih navika može sve promijeniti.

1. Pustite svjetlo

Umjesto da ujutro ležite u mraku, podignite rolete, razgrnite zavjese i pustite da vas danje svjetlo razbudi.

2. Otuširajte se u hladnoj vodi

Istraživači su otkrili da hladan tuš momentalno razbuđuje i smanjuje razinu umora. Vjerojatno ćete poželjeti što prije završiti s hladnim tuširanje pa ćete i potrošiti manje vode, što je još jedan plus.

3. Hidratizirajte se

Tijekom noći se znojimo pa organizam ujutro može biti dehidriran. To može imati negativan učinak na koncentraciju pa je najbolje popiti čašu vode čim se probudite. Ako ne volite okus obične vode, možete u nju dodati krišku limuna.

4. Pojedite zdrav doručak

Kako ne biste jeli više kroz dan, važno je servirati zdrav i uravnotežen doručak. On će vas razbuditi i podići vam razinu energije.

5. Popijte sok od naranče

Citrusi poput naranče sadrže flavonoide koji, prema jednoj studiji, povećavaju budnost i kognitivnu funkciju.

6. Budite aktivni

Mnoga istraživanja imaju isti zaključak: tjelesna aktivnost ubrzat će kolanje krvi u tijelu, što će mozgu osigurati više kisika i popraviti kognitivnu funkciju. Otiđite trčati, radite jogu, zaplešite s djecom.

7. Slušajte glazbu

Glazba podiže razinu dopamina, hormona zbog kojeg se dobro osjećamo. Vrijeme je da svoju playlistu napunite novim hitovima i tako započnete dan.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash