Pomladite se uz ovih 8 frizura sa šiškama – brišu bore i osvježavaju lice

Neće vam biti potreban botoks

by | 16 prosinca, 2022
Frizure koje pomlađuju

Jedan od najjednostavnijih i najbržih načina da se pomladite ne znači nužno odlazak u dermatološku kliniku – i frizer može učiniti čuda. Šišanjem šiški možete u trenu promijeniti vaš izgled jer će strateški sakriti bore, a istaknuti vaše najljepše karakteristike.

Kako postoji beskrajan izbor opcija koje pristaju svakom obliku lica i tipu kose – od ravno odrezanih šiški do onih lepršavih u retro stilu – zasigurno ćete pronaći one koje će vam odlično pristajati. Dakle, ako razmišljate o šišanju, u nastavku otkrijte koje su frizure sa šiškama trenutačno hit.

Najljepše pomlađujuće frizure sa šiškama

Romantični valovi sa šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIRO|LA Hairstylist (@hirohair)

Jednostavni i opušteni valovi, u takozvanoj beach waves frizuri, daju volumen i razigranost. Šiške se mogu prilagoditi vašem obliku lica, kao i tipu i dužini kose kako biste se pomladili i istaknuli vaše najljepše crte lica. Također, šiške vas trenutačno mogu pomladiti tako što će prikriti znakove starenja na čelu, poput sitnih linija i bora.

Pixie s dugačkim šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pixie Cuts (@foreverpixie)

Pixie je trenutačno jedna od najpopularnijih ženskih frizura. Vrlo ju je lako održavati, a može se prilagoditi vašoj teksturi i tipu kose. Možete je upotpuniti šiškama kako biste lice učinili što simetričnijim i istaknuli svoje atribute. Šiške, također, mogu doprinijeti volumenu vaše kose, pa je ovo odličan izbor ako imate tanku kosu. Pixie frizura dobro izgleda s ultra kratkim šiškama, ali ako težite elegantnom i mladolikijim izgledu, odlučite za duge i raskuštrane šiške koje će licu dati mekoću.

Bob sa šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIRO|LA Hairstylist (@hirohair)

Bob je svevremenski klasik, bilo da se odlučite za onaj kratki, u francuskom stilu ili za onaj koji dopire tik do ramena. Lako se stilizira i nevjerojatno je svestran jer se može prilagoditi vašoj teksturi kose i prekrasno uokviriti oblik vašeg lica. Ako se odlučite za bob frizuru, možete eksperimentirati s različitim razdjeljcima i šiškama različitih duljina i stilova, koje mogu laskati vašim crtama lica.

Pročitajte: Zašto Francuskinje uvijek imaju savršene šiške?

“Zavjesa” šiške s punđom

Šiške u “zavjesa” stilu vratile su se u modu jer su tako chic i jednostavne za nošenje. Privlačnost zavjesa šiški je u tome što se mogu prilagoditi kosi različitih duljina i tekstura. Način na koji su šišane također je prekrasan jer svojim nježnim razdjeljkom pomažu uokviriti lice te privući pozornost na vaše jagodice. Možete se odlučiti za rijetke “zavjesa” šiške ili gustu verziju za potpunu retro vibru. Vaša će kosa odlično izgledati raspušteno, kao i podignuta u sofisticiranu, ali ležernu punđu.

Kratke i guste šiške na srednje dugoj kosi

Kosa srednje dužine je najsvestranija. S njom možete isprobavati različite frizure, uključujući podignute i polupodignute, a nije jako dugačka da bi bila zahtjevna za održavanje. Jedan od načina na koji da isprobate šiške na ovoj duljini kose jest da ih ošišate kratko i ravno, stvarajući zanimljiv kontrast dužina. Ostatak kože može biti ošišan slojevito kako biste dobili na volumenu i mekoći ili možete zadržati svoju ravno ošišanu frizuru.

Y2K sa šiškama

Y2K frizura spaja modne inspiracije iz 90-ih i ranih 2000-ih godina. Pri oblikovanju ove frizure možete biti kreativni ukrašavajući je veselim modnim dodacima, eksperimentirajući s pramenovima u odvažnim bojama ili je možete jednostavno podići u modernu spiky punđu. Šiške mogu biti duge i teksturirane ili jednostavne i lepršave, ovisno o vašem tipu kose i izgledu koji želite postići.

Lob sa šiškama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzie Grierson (@suziegrierson)

Lob je jedna je od najsvestranijih i najotmjenijih ženskih frizura. To je bezvremenska, klasična frizura koja kosi daje punoću. Kako biste frizuru prilagodili vašem obliku lica i teksturi kose te dobili mladenački izgled, šiške mogu biti lepršave i tanke, guste i ravno odrezane ili pak dugačke, prebačene u duboki razdjeljak sa strane. Odlučite li se za kraće šiške, morat ćete redovito posjećivati frizera, dok one duže možete pustiti da izrastu, a pritom ne utječu na izgled frizure.

Šiške u stilu 80-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dani (@cherryicecream_smile)

U ovoj dekadi prošlog stoljeća, najvažnije je bilo stvoriti dojam volumena. Želite li zakoračiti u prošlost, sa šiškama inspiriranima 80-ima privući ćete sve poglede. Ove šiške odlično pristaju prirodno valovitoj i kovrčavoj kosi, dok ravnu kosu možete oblikovati figarom. Nevjerojatno su svestrane; možete ih podići u voluminozni val (kao na slici), ostaviti par tankih pramenova na čelu, ili ih stilizirati u simetričan razdjeljak izvijajući vrhove na van. Jedini nedostatak je što zahtijevaju puno vremena za oblikovanje, kao i redovito šišanje.

Pročitajte: U iskušenju ste da odrežete šiške? Pronađite stil koji najbolje pristaje vašem obliku lica

Foto: Pinterest, Instagram