Pogubne beauty navike koje vam štete

by | 4 studenoga, 2013

Tiskate prištiće, ne umivate se prije spavanja, često nosite rep, kosu uvijek fenirate. Postoje neke stvari koje radimo, a koje loše utječu na našu kosu i kožu.

Njega lica

Preskačete čišćenje lica prije spavanja. Ako preskačete ovaj postupak dovodite u opasnost vašu kožu, tako što veliki broj bakterija i prljavštine koja se skupi tijekom dana može ući u pore. I ne samo što može izazvati neželjene akne, već dovodi i do dehidracije kože, što dovodi i do prijevremene pojave bora.

Tiskate prištiće

Ne dirajte prištiće i mitisere koji se nalaze na vašem licu! Onog trenutka kada pokušate s njima nešto napraviti možete samo izazvati crvenilo, infekciju i još veći problem od prvobitnog. U još gorem slučaju ostat će vam ožiljak.

Nanosite kremu samo na lice

Uz lice, prednji dio vrata i dekoltea podjednako je bitan. Upravo su oni najbolji pokazatelji godina, crvenilo, smeđe mrlje i bore prije svega se pojavljuju. Zato kada nanosite kremu na lice potrudite se namazati i to područje. Automatski ćete osigurati mladolik izgled u kasnijim godinama.

Šminkanje

Koristite podlogu koja “guši” kožu. Ako koristite podlogu koja je previše “teška” vrlo lako ćete začepiti pore. Postoje različite podloge koje dozvoljavaju koži da diše, a istovremeno pokrivaju nedostatke.

Uvijate trepavice nakon nanošenja maskare

Ako pokušate uvijati trepavice odmah nakon nanošenja maskare možete izazvati njihovo pucanje. Zato okrenite postupak, prvo upotrijebite uvijač za trepavice, zatim nanesite maskaru. I pažljivo rukujte uvijačem, pritisnite je lagano samo nekoliko puta kako ne biste slučajno iščupale trepavice.

Grubo trljate oči prilikom skidanja šminke

Budite nježni prilikom skidanja šminke. Kada nanesete sredstvo na blazinicu, prvo prislonite na oči i pustite da malo odstoji kako bi šminka popustila, a onda laganim pokretima skinite. Grubim pokretima možete iziritirati kožu oko očiju, koja je inače vrlo osjetljiva, ili čak dovesti do pucanja kapilara, piše “Cosmopolitan”

Ne koristite balzam za usne

Ovo je posebno bitno tijekom zimskog perioda kada hladnoća izaziva njihovo pucanje. Čak, iako koristite ruževe, slobodno prvo namažite balzam kao osnovu, a onda dodajte boju koju želite.

Njega kose

Koristite jake gumice za kosu. Gumice koje vam mogu jako stegnuti kosu uglavnom nisu dobre za nju, s obzirom na to da će prilikom skidanja sa sobom povući i nekoliko pramenova. Potrudite se kupovati one koje su cijele napravljene od tkanine i mogu lagano skliznuti niz kosu. I nikada ne koristite gumicu za vrećice kako biste podigle kosu, najgora moguća opcija!

Ne koristite proizvode koji štite od topline prilikom feniranja

Ovi proizvodi nisu bez razloga napravljeni. U sebi zadrže supstance koji štite kosu od utjecaja fena i uz to jačaju kosu. Neki od njih čak sadrže i UV faktor, koji je vrlo bitan tijekom ljetnih dana i svakodnevne izloženosti Suncu.

Svakodnevno vežite kosu u isti rep

Ako svakodnevno podižete kosu u isti položaj izazvat ćete slabljenje kose i njezino pucanje. Krajnji ishod može biti ćelavost. Potrudite se što manje vezati kosu u rep, a kada ga koristite, mijenjajte položaj.

Ne češljate se redovito

Češljanje kose potiče cirkulaciju krvi koja dolazi do folikule. A što je folikula zdravija i sama kosa je, samim tim će djelovati zdravije i sjajnije.

Izvor: Mondo