Pogreške koje žene rade u parfumeriji

by | 3 veljače, 2014

Brojne stranice o kozmetici i ljepoti omogućavaju nam da u rekordnom roku doznamo sve što nas zanima o kremama, njezi kože i make up-u. Ipak, čitanje članaka ne čini nas stručnjacima, a to najbolje mogu potvrditi djevojke koje rade u parfumerijama i svakodnevno slušaju jedne, te iste pogreške “internet stručnjakinja”. Donosimo pet najčešćih pogrešaka koje žene rade u parfumerijama.

1. Zahtijevaju muški parfem

Šokiraju se kad im prodavačica nudi toaletnu vodu. Parfumerije drže možda 3 muška parfema, ostalo su toaletne vode koje izbacuju svi najpoznatiji proizvođači mirisa.

2. Misle kako imaju suhu kožu iako je naočigled masna

Žene često inzistiraju na tome da imaju suhu kožu, te kupuju masne kreme koje samo pogoršavaju njihov ten. Najveći broj žena ima mješovitu i masnu kožu, a do osjećaja suhoće dolazi zbog dehidracije. Imaš li proširene pore i T-zonu koja se masti, odaberi hidratantne i gel kreme, nikako masne niti one namijenjene suhoj koži.

3. Opsesivno kupuju proizvode bez parabena

O parabenu u kozmetičkim proizvodima često se piše, pa ga žene pokušavaju izbjegavati, čak i kada se nalazi u odličnim preparatima i to u sitnim dozama koje ne mogu nanijeti štetu. Pritom zaboravljaju na bezbroj drugih umjetnih sastojaka koji mijenjaju paraben iz jednostavnog razloga – to ime nisu pročitale na internetu. No, to ne znači da su ti drugi sastojci manje štetni.

4. Miješaju prirodnu i biljnu kozmetiku

Velika je razlika između prirodne kozmetike i proizvoda na biljnoj bazi. Proizvodi na biljnoj bazi ne sadrže konzervanse, moraju se držati na hladnom mjestu, te traju u prosjeku 2 tjedna. Prirodna kozmetika sadrži velik udio prirodnih sastojaka, ali i brojne konzervanse zbog kojih može stajati na policama parfumerija i nakon otvaranja trajati 6-12 mjeseci.

5. Kupuju tonik kako bi njime skidale šminku

Samo neki tonici služe za skidanje šminke (a tada je to i naznačeno na ambalaži)! Tonici se koriste kao posljednji korak u čišćenju, kako bi koži vratili vlagu koju je izgubila zbog čistača šminke.

Izvor: Index.hr