Podcasti LGBTQ+ tematike koje vrijedi poslušati

by | 22 lipnja, 2020

Lipanj je Pride mjesec diljem svijeta, ali, nažalost, zbog COVID-a, ove godine većina je događaja koji su inače predviđeni za ovo doba godine otkazana.

Bez brige, nismo tu da vas rastužujemo, nego da vam pokažemo kako postoje brojni načini na koje možete iskazati podršku svim članovima LGBTQ+ zajednice, osim okupljanja, Povorki ponosa, radionica i sličnih. Neki beauty brendovi jednostavno su odvojili dio svojih sredstava od zarade za zajednicu, mnogi su preusmjerili sve na online platforme, a neki imaju i svoje podcaste u kojima progovaraju o gorećim problemima i temama današnjice kada je u pitanju LGBTQ+ zajednica. U nastavku vam donosimo tri podcasta koja se isplati poslušati jer informiraju, zabavljaju, pričaju i prisutni su, a slušajući, i vi iskazujete podršku.

Anthems
Lansiran je 1. lipnja i svaki dan izlazi nova epizoda do kraja mjeseca. Gosti su BBC-ev novinar koji je ujedno i jedan od predstavnika LGBTQ+ zajednice, britanski-irački drag performer, razni glumci, youtuberi, kolumnisti i pjevači koji imaju nešto za reći. Poslušajte na linku.

Homo Sapiens
Ovaj podcast izlazi već četvrtu sezonu za redom i vodi ga glumac Alan Cumming uz pomoć Chrisa Sweeneya. Svaki tjedan donose inteligentne, informativne i zabavne razgovore vezane uz zajednicu. Samo neki od gostiju bili su Cynthia Nixon, Stephen Fry, a odgovaraju i na pitanja slušatelja. Poslušajte na linku.

Queery
U svega sat vremena razgovora, voditelj i stand-up komičar Cameron Esposito prolaze kroz priče o identitetu, osobnosti, kulturalnim razlikama, spolovima, seksualnosti i civilnim pravima, na humorističan, pametan i drugačiji način. Poslušajte na linku. 

Foto: Unsplash