Počinje pretprodaja drugog dijela serijala o Harryju Potteru

by | 13 ožujka, 2023

Počinje službena pretprodaja drugog dijela serijala o najpoznatijem čarobnjaku Harry Potter i Odaja tajni.

Studio La Plage autori su najnovijih naslovnica serijala, a svoju svjetsku tiskanu premijeru imaju upravo u sklopu novih hrvatskih izdanja.
Zaljubljenici u svijet magije i čarobnjaštva mogu uživati u novim izdanjima svima omiljenog serijala koji se do sada prodao u više od 600 milijuna primjeraka i čiji su naslovi prevedeni na više od 85 svjetskih jezika te je poslušan u više od milijarde sati kao audioknjiga. Zanimljivo je da je sa svakom od četiri posljednje knjige u serijalu srušen rekord najbrže prodavane knjige u povijesti.

Prijevod prvog i drugog nastavka na hrvatski potpisuje Dubravka Petrović, koja je domaćoj publici poznata otprije jer je za Algoritam prevela četiri nastavka (Harry Potter i Plameni pehar, Harry Potter i Red feniksa, Harry Potter i Princ miješane krvi i Harry Potter i Darovi smrti). J. K. Rowling autorica je uvijek popularnog, epohalnog serijala o Harryju Potteru, čijih je sedam nastavaka prodano u više od 600 milijuna primjeraka, prevedeno na više od 80 svjetskih jezika i ekranizirano u osam planetarno popularnih filmova. U dobrotvorne svrhe napisala je i tri popratna naslova, uključujući Čudesne zvijeri i gdje ih naći, koji je nadahnuo novi serijal filmova, a čiji je glavni lik magizoolog Newt Scamander. Priča o Harryjevom odraslom životu nastavila se u obliku kazališne predstave Harry Potter i ukleto dijete, koju je J. K. Rowling napisala s dramatičarom Jackom Thorneom i redateljem Johnom Tiffanyjem. Godine 2020. vraća se štivu za mlađe čitatelje bajkom The Ickabog, a tantijeme donira Volantu, svojoj dobrotvornoj zakladi koja podržava rad dobrotvornih udruga čiji je cilj smanjiti društvene posljedice pandemije koronavirusa. Njezin najnoviji roman za djecu, The Christmas Pig, objavljen je 2021. godine. J. K. Rowling dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoja djela, uključujući i kriminalistički serijal koji je napisala pod pseudonimom Robert Galbraith. Volantom podržava velik broj humanitarnih akcija i osnivačica je Lumosa, dobrotvorne udruge koja se bori za međunarodnu reformu brige o djeci. J. K. Rowling živi u Škotskoj sa svojom obitelji.

Harry Potter i Odaja tajni

RADNJA:

Harry Potter proživljava najčudnije ljetne praznike svog života. Dursleyevi pod ključem drže njegov magični školski pribor i vjernu metlu, proslavio je najgori rođendan dosad, a u sobu mu je provalio kućni vilenjak noseći zlokobne vijesti. Ali kad ga iz kućnog pritvora letećim autom izbavi njegov najbolji prijatelj Ron, Harryjeva se sreća mijenja! Nakratko.

Stigavši u Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu, Harry čuje zloslutne šapate koji odjekuju velebnim hodnicima stare škole. A tada počnu napadi. Netko ili nešto vreba učenike i čini se da neće prestati dok netko ne nastrada.

Za više o J. K. Rowling posjetite jkrowlingstories.com.

Foto: PR