Znate li što je pliometrija? Isprobajte ove jutarnje vježbe

Ako želite pojačati snagu i izdržljivost, dajte priliku ovim vježbama

by | 27 siječnja, 2022
Plitometrija

Pliometrijske vježbe smatraju se jednom od značajnijih inovacija u sportu posljednja tri desetljeća. Pliometrija su dinamični, brzi, eksplozivni pokreti koji obično uzrokuju skok vašeg otkucaja srca. Primjerice, ako tijekom treninga radite iskorak, napravite i jednu od serija koja uključuje iskorak i skok, ili čučnjeve i skok. Umjesto stacioniranih pokreta, ovo povećava vaš srčanožilni intenzitet bez da mijenjate tijek vašeg treninga.

Pročitajte više: Ova tri HIIT treninga na YouTubeu isprobali smo kod kuće

Pliometrija omogućava da se, uz jači intenzitet, jednako usredotočite na mišićnu skupinu koju pokušavate raditi. Za pliometrijske vježbe čak ne morate koristiti niti utege ili sprave, dovoljna vam je vaša vlastita težina.

Ovaj tip treninga često je dio crossfita ili popularnih bootcampa, a uključuju razne oblike vježbe kojima se pridodaje intenzitet kako bi se poboljšale sportske performanse. Sve to omogućava puno beneficija – od eksplozivnosti i razvoja snage, do bolje okretnosti i izdržljivosti.

Pročitajte više: Kardiotrening od samo 15 minuta

Ako već imate iskustva s treninzima, a želite povećati svoju agilnost, malo ubrzati rad srca i jednostavno se razbuditi, isprobajte ova dva treninga u nastavku.