Postoji 6 genijalnih razloga zašto biste trebali pjevati pod tušem

by | 29 listopada, 2020

Svaki peti čovjek pjeva pod tušem, pokazala je australska studija, a bez obzira kakvi su vaši vokalni talenti, ova aktivnost osim što nas usrećuje ima i zdravstvenih dobrobiti.

Evo koje sve koristi ima pjevanje pod tušom:

1. Snižava krvni tlak

Pjevanje djeluje smirujuće na naše tijelo i um i može pomoći u normalizaciji krvnog tlaka. Također smanjuje kortizol, hormon koji povisuje krvni tlak i podiže šećer u krvi.

2. Poboljšava imunološki sustav

Prema riječima znanstvenika, pjevanje povećava imunoglobulin A, koji nas štiti od infekcija.

3. Smanjuje stres

Drugo istraživanje u Švedskoj pokazalo je da pjevanje djeluje smirujuće i može usporiti rad srca. Također, pomaže tijelu da oslobodi oksitocin koji vam može podići raspoloženje i pomoći kod tjeskobe.

4. Može ublažiti bol

Naše fizičko i psihološko zdravlje su povezani. Izvođenje omiljene pjesme može vas smiriti i pomoći vam da se bolje nosite s boli. Pjevanje također potiče vaše tijelo da oslobađa endorfine i ublažava neugodne osjećaje.

5. Pomaže da ostanemo u formi

Kad pjevate, koristite mnoge mišiće lica i vrata. Druge vježbe ne mogu doseći ove dijelove našeg tijela, a pjevanje pod tušem je jedan od najlakših i najugodnijih načina za održavanje forme ovih mišića.

6. U tušu glas zvuči bolje

Akustika pod tušem čini ga savršenim mjestom za pjevanje. Kupaonske pločice ne upijaju zvuk, zbog čega će se vas glas duže čuti. Budući da je tuš obično malen prostor, on dodaje malo basa vašem glasu zbog čega zvuči jače i dublje, kako prenosi Bright Side.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Pexels