Pjevačica na prekrasan način proslavila svoju trudnoću i postporođajna tijela

Halsey je otkrila grudi na naslovnici novog albuma kako bi upozorila na društvenu stigmu oko dojenja i trudnih tijela

by | 10 srpnja, 2021
halsey

Halsey uskoro očekuje svoje prvo dijete, a kaže kako je njezin nadolazeći album nadahnut njezinim nadolazećim “paketićem” radosti.

Kako piše Health, Halsey je vijest podijelila na Instagramu, uz fotografiju na kojoj je odjevena poput kraljice. Na fotografiji je 26-godišnjakinji lijeva dojka u potpunosti izložena dok sjedi na tronu s djetetom smještenim na koljenu.

“Ako ne mogu imati ljubav, želim moć”, napisala je u naslovu, koji je ujedno i naziv albuma. Dodala je da je album  “If I Can’t Have Love, I Want Power,” konceptualni album o radostima i užasima trudnoće i poroda”.

Halsey je naglasila kako joj je “jako važno” da naslovnica njezinog četvrtog albuma, koji izlazi 27. kolovoza, “prenese osjećaj mog putovanja tijekom posljednjih nekoliko mjeseci”.  “Moje je tijelo posljednjih nekoliko godina na mnogo različitih načina pripadalo svijetu, a ova slika je moje sredstvo za povrat moje autonomije i uspostavljanje mog ponosa i snage kao životne snage za moje ljudsko biće.”

Halsey je rekla da njezin cover albuma “trudna i postporođajna tijela slavi kao nešto lijepo, čemu se treba diviti. Pred nama je dug put s iskorjenjivanjem društvene stigme oko tijela i dojenja. Nadam se da ovo može biti korak u dobrom smjeru!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Halsey je trudnoću najavila u siječnju fotografiranjem kojim je pokazala trbuščić uz jednostavnu poruku: “Iznenađenje!” i prikladne emotikone. Od tada je zvijezda dvostruko nominirana za Grammy s obožavateljima dijelila sporadične fotografije trudnoće, uključujući i onu na kojoj joj je igračka zaglavila pupak i razni kolaž fotografija.”

Halsey je već neko vrijeme otvoreno progovarala o svojoj borbi s plodnošću. Čak je za Rolling Stone prije dvije godine otkrila kako razmišlja o smrzavanju jajašaca sve dok ne bude operirana zbog endometrioze, stanja koje može prouzročiti neplodnost. Prisjetila se da je bila uzbuđena nakon što je od liječnika čula da može zatrudnjeti. “Rekla sam mu:” Čekaj, što si to rekao? Jesi li upravo rekao da mogu imati djecu?” Bilo je to obrnuto od saznanja da imate smrtnu bolest”, rekla je dodajući da je isplakala dušu.

Pročitajte više: Moja priča: Kako me endometrioza na oba jajnika potaknula na to da smanjim konzumiranje mesa i promijenim prehranu

Halsey je u ožujku za People u Instagram Storyju rekla da je njezina trudnoća “sto posto planirana”, dodajući: “Jako sam se trudila da dobijem ovu bebu. Ali bila bih jednako sretna čak i kad bi bilo drukčije.”

Doista je prekrasno vidjeti kako se tabu oko raznih tema smanjuje, ujedinjuje i slavi žene zbog stvarno prirodnih stvari, teškoća s trudnoćom, promjenama tijela i dojenja.

Pročitajte više: 8 žena ispričalo nam je svoja iskustva s neplodnošću 

 

Foto: Ryan Pierse/Getty Images