Uz bob, ovo je frizura koja će apsolutno dominirati 2024.

by | 18 travnja, 2024
hit frizura 2024.

Ako je bob kralj frizura u 2024., ovo je apsolutno kraljica frizerskih salona, modnih pista i ulica. Evo što morate znati o pixie cutu

Pixie frizura vratila se u velikom stilu ovog proljeća. Ovaj smo stil uočili na poznatim osobama, modnim pistama i influencericama, dok su pretraživanja na Googleu za ovu frizuru porasla za 350 posto u posljednjih nekoliko mjeseci.

Halle Berry, Winona Ryder, Nia Long, Linda Evangelista, Toni Braxton… Prije 30 godina ove su žene popularizirale pixie frizuru, a prije njih, svi su pričali o Miji Farrow iz 60-ih. Danas, još od prošle godine svjedočimo kratkim frizurama slavnih. Od Florence Pugh i Zoë Kravitz do Jourdan Dunn, Coi Leray i Rihanne, koja je ovih dana debitirala ovim stilom frizure u editorijalu-intervjuu za časopis “Interview”. Iako je ovog puta (vrlo vjerojatno) u pitanju perika, ovaj look stoji joj fantastično.

Pročitajte: 5 novih stilova bob frizura za koje morate znati

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jourdan Dunn (@jourdandunn)

Što je pixie frizura?

Pixie je kratka frizura, obično kratka na potiljku i postrance, a malo duža na vrhu glave, uglavnom s kratkim šiškama u wispy stilu. Dominirala je 80-ima i 90-ima, a postaje sve popularnija ovih dana. Prihvaća ju sve veći broj žena zbog njezine svestranosti i lakoće održavanja. Može se nositi neuredno ili uredno stilizirano, što ju čini savršenom za razne prigode.

Kome pristaje ova frizura?

Dobar frizer može prilagoditi oblik i stil kako bi pixie cut odgovarao svim oblicima lica i teksturama kose. Šišanjem se volumen može dodati ili smanjiti, omekšati gruba kosa ili dodati odgovarajuća tekstura.

10 stilova pixie frizura

Pixie cut je vrlo svestran i može se fantastično prilagoditi vašim individualnim željama, obliku lica i teksturi kose, ističući ono najljepše na vama. Pronašli smo nekoliko sjajnih pixie frizura za vašu inspiraciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Cut Life (@thecutlife)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kurze.haare.stylen

Pročitajte: 3 frizure koje će vam odlično pristajati ako imate sijedu kosu

Foto: @jourdandunn