Pita s jabukama

by | 21 veljače, 2015

pita-s-jabukama

Potrebno je za kore:
500 g maslaca, 900 g brašna, 2 jaja, 2 vanilin šećera

Za nadjev:
3 kg jabuka, 500 g šećera, cimet

Priprema:
U rastopljeni maslac dodajte ostale sastojke za kore, pa umijesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela. Od jednog dijela razvucite donju koru, pa pecite u pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih, dok ne dobijete zlatnožutu boju. Za to vrijeme, ogulite i naribajte jabuke, zasladite ih i dodajte cimet (po želji). Zapečenu koru prekrijte nadjevom, pa preko nje stavite drugu koru. Pecite u pećnici još 30 minuta. Pitu prelijte karamel sirupom i poslužite s kuglom sladoleda i listićima badema.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran organske hrane Gnezdo, www.gnezdoorganic.rs