Uz ove lopte sigurno ćete poboljšati ravnotežu i ojačati mišiće

Lopte za pilates najbolji su način za toniziranje i jačanje mišića te poboljšanje ravnoteže, a najčešće su izrađene od PVC-a

by | 29 kolovoza, 2021
lopta za pilates, pilates loptae

Za pilates loptu zasigurno ste čuli, a možda je došlo vrijeme i da je isprobate. Ove lopte najbolji su način za toniziranje i jačanje mišića te poboljšanje ravnoteže, rastezanje, jačanje i oblikovanje tijela, a najčešće su izrađene od PVC-a.

Lopte za pilates možete koristiti za velik raspon vježbi poput trbušnjaka, podizanje nogu, izvođenje sklekova, čučnjeva… Popularne su za korištenje i umjesto stolice za radnim stolom. Dakle, ovo je jedan svestran, izdržljiv i pouzdan proizvod, a ono što je najbolje – mogu se kupiti po izrazito pristupačnim cijenama. Najbitnije je da znate kako odabrati pilates loptu i na što pripaziti prilikom kupnje. Jedina stvar koju morate znati jest koliko ste visoki, a to možete testirati tako da sjednete na loptu i provjerite jesu li vam kukovi u ravnini ili su malo više od koljena. Lopte većinom dolaze u kompletu s pumpom.

Veličina lopte Ø (cm)     Visina osobe H (m)
45                                              manje od 1,54
55                                              1,55 – 1,69
65                                              1,70 – 1,85
75                                              1,86 – 2,00
85                                              2,01 i više (izvor: polleosport.hr)

Danas su one postale svakodnevica – to jest neizbježan su rekvizit u brojnim domovima, ali i teretanama, dvoranama, rehabilitacijskim centrima. Obavezno se koriste u vježbanju pilatesa, a mogu se koristiti i za vježbe s utezima i vježbe fleksibilnosti. Kad govorimo o sjedenju na pilates lopti, znajte da će ona uvelike poboljšati i ispraviti vaše držanje te spriječiti bolove u leđima, kao i stabilizirati trup dok će istovremeno jačati druge skupine mišića te osigurati poboljšane reakcije balansa.

Ako se odlučite kupiti je za korištenje kod kuće, dobro je znati da su dostupne u sportskim dućanima, trgovačkim centrima te dućanima sportskom opremom. Naravno, možete je naručiti i online.

Pročačkali smo po internetu i pronašli gdje se sve mogu kupiti pilates lopte i po kojim cijenama!

 

FOTO: Prostock-Studio iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Izvor: sportvision.hr, polleosport.hr, intersport.hr, kinetafitness.com, gymbeam.hr, decathlon.hr