Nova nada hrvatskog tenisa: Petra Marčinko, ime o kojem se priča

16-godišnja Zagrepčanka osvojila juniorski Australian Open

by | 31 siječnja, 2022

Može li se riječima opisati što je 16-godišnja Petra osjećala u trenutku kad je shvatila da je osvojila juniorski Australian Open? Vjerujemo da ne može! Nova nada hrvatskog tenisa, Petra Marčinko osvajačica je Grand Slam turnira Australian Open u juniorskoj konkurenciji. U finalnom susretu, Petra, inače trenutačno najbolja svjetska juniorka, svladala je također 16-godišnju belgijsku tenisačicu Sofiju Costoulas 7-5, 6-1 nakon sat vremena i 16 minuta igre.

Kako prenosi tportal.hr, sportski uzor ove mlade djevojke je Dražen Petrović: “Jako cijenim sve tenisače i tenisačice i volim gledati tenis, ali sportski uzor mi dolazi iz drugog sporta, košarke. To je Dražen Petrović. Dobila sam na dar knjigu o njemu i oduševio me njegov pristup sportu, ljubav prema tom sportu te odlučnost i požrtvovnost koja ga je dovela do cilja.”

Otkrila je također da su uvijek po povratku kući u Zagreb najbolja nagrada mamine palačinke s čokoladom! Želimo Petri što više takvih nagrada, a još više ovih s peharima – čestitke, i veselimo se budućim uspjesima jer vjerujemo da je čeka vrlo uspješna sportska karijera!

 

Foto: Daniel Pockett/Stringer Getty Images Sport via Getty Images

Izvor: tportal.hr