Petit ukosnic.a: mala unikatna djela domaćeg brenda koja su totalno drukčija od drugih

by | 17 veljače, 2024
petit ukosnic.a

Brend Petit ukosnic.a nastao je iz ideje da svaka osoba nosi unikatne ukosnice za kosu koje su ručno rađene, a iza njega stoji Vlatka Janjić.

Ukosnice su mala umjetnička djela koja će krasiti vašu kosu te možete biti sigurni da je samo vi imate. Svaka ukosnica je oda radosti i ljepoti koja krasi život, a znate da se najljepše stvari ne mogu zaustaviti, ali se mogu sačuvati u sjećanju.

Tako su i ove ukosnice rađene od pravog cvijeća, uronjenog u kristalnu smolu, te su tako na neki način zamrznute u vremenu i čuvaju svoju dugotrajnost. Izrađene su s puno ljubavi i sa željom da unesu ljepotu i vedrinu onome tko ih nosi.

“Ideja je proizašla iz želje za neobičnim detaljima koji bi naglasili žensku ljepotu, a što ljepše može opisati tu ljepotu od cvijeća koje krije različiti opus boja, mirisa i stilova?! Svaki cvijet je jedinstven, baš kao i svaka osoba na ovom svijetu. Kaže se da je ljepota u očima promatrača pa sam tako željela da moje unikatne ukosnice krase žensku ljepotu koja je utkana u svakoj od njih”, ispričala nam je vlasnica brenda, koji je izabran na Riječkom RiHub Start inkubatoru pogonu novih ideja između njih 16.

petit ukosnic.a

“Živite život punim plućima jer ljepota života utkana je u svakome od nas”, poručuje Vlatka.

A osim ove ljubavi, Vlatka ima još jednu strast – to su radionice cvijetne tematike gdje polaznike uči da cvijeće nije stvoreno samo za vazu nego da se od njega mogu i raditi predivne stvari.

petit ukosnic.a

Na tim radionicama izrađuju se stvari poput nakita s kristalnom smolom, uči se kako izraditi nakit za kosu u koji je utisnuto cvijeće, keramiku s otisnutim cvijećem, cvjetne kompozicije koje se slažu unutar okvira… Zatim boje tkanine sa cvijećem, izrađuju se scrunci gumice i torbe na koje otisnu cvijeće iz prirode.

Tu je i vrlo zanimljiva radionica Kintsugi, poznata i kao popravak zlatom, a to je japansko umijeće popravljanja polomljene keramike pomoću japanskog laka pomiješanog sa zlatnim prahom.

Polaznici dobivaju keramičke zdjelice ili tanjure koje će razbiti i nanovo ih sastaviti te raditi s tehnikom Kintsuigi i ponovno moći koristiti predmete za voće nakit ili što god žele.

petit ukosnic.a

Pročitajte: Dukse domaćeg brenda nosit ćemo sigurno i nakon Valentinova 

Foto: Privatna arhiva