Pet znakova da trebate promijeniti svoju beauty rutinu

by | 21 lipnja, 2014

Vjernost određenim proizvodima i navikama nije uvijek pravilan put do zdrave i lijepe kože. Ako ste nezadovoljni izgledom kože, možda je vrijeme da promijenite rutinu njege. Donosimo vam pet znakova koji otkrivaju da je vrijeme za promjene.

beauty

Promjena sezone – Potrebe kože mijenjaju se s promjenom godišnjeg doba. Dok je zimi bila suha, koža je ljeti sklonija mašćenju. Počnite s promjenom sredstva za čišćenje lica. Umjesto mlijeka, izaberite gel ili losion.

Rok trajanja – Kozmetički proizvodi kojima je istekao rok trajanja jasan su znak da trebate promjene u rutini njege. Riješite se starih proizvoda, te ih zamijenite novim i učinkovitijim.

Iritacija – Ako primjećujete neobične promjene, crvenilo ili svrbež na koži, moguće je da ste alergični na neki od sastojaka iz kozmetičkih proizvoda. Ako primijetite bilo kakve promjene na koži, nemojte koristiti uobičajene kozmetičke proizvode kako biste otkrili uzrokuju li oni probleme.

Anti-ageing proizvodi – Mnoge žene jednostavno ne žele koristiti anti-ageing proizvode. No, kasne dvadesete krajnje su vrijeme da počnete razmišljati o borbi protiv starenja. Stoga, ako već niste, rutinu njege prilagodite potrebama kože.

Neujednačena koža bez sjaja – Sjajna koža jasno pokazuje da je vaša rutina njege pravilna. No, ako je koža neujednačena i bez sjaja, vrijeme je za promjene. Odlučite se za proizvode koji potiču obnavljanje stanica, povećavaju udio kisika, te koži pomažu da ponovno zablista.

Izvor: ljepota.ba