Pet romantičnih filmova koji ljubav prikazuju onakvom kakva doista jest

by | 15 kolovoza, 2020

Sigurni smo da nećemo pogriješiti ako ljubavne filmove podijelimo na dvije vrste. U prvu spadaju svi oni filmovi čiji tijek lako možeš pogoditi, a čija radnja ima gadan preokret koji će uvijek završiti dobro. U drugu skupinu spadaju drame koje realno prikazuju svu težinu i nepredvidivost ljubavnih odnosa. Nećemo se lagati, plačemo na obje vrste, no različitim suzama.

Ljubavne veze, baš kao i prijateljske i rodbinske, ponekad su komplicirane. Svi parovi nailaze na razne prepreke i ne postoje veze u kojima sve uvijek teče glatko. Ako želite realne ljubavne priče, koje će ljubavne odnose prikazati sa svim komplikacijama i teškoćama, preporučujemo vam sljedećih pet filmova. Isto tako, preporučujemo vam da pripremite maramice.

Like Crazy

Pitate se kakvim se problemima susreću parovi koji imaju vezu na daljinu? Like Crazy je film koji će vam odgovoriti na to pitanje. Priča započinje romantičnim zaljubljivanjem na prvi pogled, koje se vrlo brzo pretvori u patnju i iščekivanje kojem nema kraja. Što se dogodi kada se Engleskinja i Amerikanac ludo zaljube jedno u drugo i odluče prekršiti uvjete vize? Dogode se različite vremenske zone, propušteni pozivi, udaljavanje te odvojeni životi koje je užasno teško povezati.

Blue is the Warmest Color

Je li vam se ikada dogodilo da ste se udaljili od bliske osobe jer ste se jednostavno počele razvijati različitim tempom i različitim smjerovima? Iako posve normalna životna pojava, razilaženje je užasno bolno kada se događa između ljudi koji se vole. Upravo o tome, ali i o mnogim drugim temama, govori Blue is the Warmest Color. Priča je to o prvoj ljubavi, o istraživanju seksualnosti, o homofobiji, o strahu od osuda, o različitostima i o odrastanju.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Sigurni smo da ne postoji osoba koja nije poželjela izbrisati sjećanja na bivšu ljubav u periodu gadnog prekida. U svijetu ovog filma to je moguće, a njegova će vam radnja pokazati što se dogodi kada netko odluči izbrisati pamćenje na veliku ljubav. Ova nadrealistična bajka na potpuno realan način pokazuje patnje prekida koje smo, barem jednom, svi okusili.

Only You

Moramo vam priznati da je ovaj film razlog zbog kojeg ćete suzama natopiti tri broja veću majicu za lijene dane. Priča počinje idilično, muškarac i žena pokušaju ući u isti taksi i nenadano se zaljube u toj jednoj (novogodišnjoj!) večeri. Ubrzo odluče živjeti pod istim krovom te proširiti obitelj, a onda se počnu događati problemi. Ovaj film savršeno prikazuje kako teški životni periodi mogu utjecati te baciti sumnju i na najveće ljubavi.

Blue Valentine

Blue Valentine jedan je od najtežih i najtužnijih filmova koje ćete ikad pogledati. Ispreplitanje scena iz sretnih i zaljubljenih dana sa scenama iz teških perioda slomit će svačije srce. Ova ljubavna priča podsjetit će vas na to koliko su odnosi krhki ako se na njima ne radi redovito.