Pet najboljih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa

by | 25 kolovoza, 2020

Aplikacije koje prate menstrualni ciklus još su jedan dokaz o mijenjanju vremena razvojem tehnologije. Bilo da ste nekoć crvenim markerom označavali brojku na kalendaru ili se koristili posebnim menstrualnim kalendarom na kartončiću, sigurno se sjećate svoje prošlosti praćenja ciklusa.

Danas, kad putem pametnih telefona plaćamo račune i kupujemo avionske karte za daleke zemlje, praćenje menstrualnog ciklusa pomoću aplikacije nije čudna stvar. No u moru aplikacija ponekad je teško odabrati onu pravu. Mi vam donosimo pet najboljih aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa za sve uzraste.

Period Tracker

Period Tracker je zabavna aplikacija koja je popularna među tinejdžericama i među 40-godišnjakinjama. Osim izgledom i dizajnom, ova aplikacija privlači žene zbog toga što je jednostavna za korištenje. No osim jednostavnog kalendara putem kojeg bilježite početak i kraj ciklusa, Period Tracker omogućuje vam i praćenje tjelesnih simptoma koje imate tijekom, nakon i prije mjesečnice.

Clue

Clue je definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje ciklusa. Osim praćenja mjesečnice, nudi opciju vođenje dnevnika o svim drugim medicinskim podacima vezanim uz ciklus. Pomoću nje ćete moći bilježiti stanje vašeg lica i vlasišta, raspoloženje, kvalitetu sna te bolove, stoga nas ni ne čudi što je ova aplikacija omiljena među stručnjacima.

mySisters

Aplikacije za starije uzraste žena koje su u razdoblju perimenopauze i menopauze definitivno je mySisters aplikacija za praćenje menstrualnog ciklusa. Ova je aplikacija posebno dizajnirana kako bi pratila simptome poput valunga, anksioznosti te migrena.

Flo

Ovu aplikaciju obožavaju sve žene, ponajviše zbog toga što uz nju dolazi chat putem kojeg možete pitati i najintimnija pitanja potpuno anonimno. Od čudnih mirisa za vrijeme mjesečnice pa sve do seksa za vrijeme mjesečnice. Isto tako, aplikacija u sebi sadrži mnoštvo korisni medicinskih i stručnih članaka putem kojih možete naučiti puno o ciklusu i vlastitom tijelu.

FitrWoman

Ova je aplikacija odlična za sve žene koje su aktivne i koje se bave sportom. FitrWoman aplikacija naučit će vas kako menstrualni ciklus utječe na vašu aktivnost i pokretljivost te će vam dati savjete o svakodnevnoj prehrani.

Foto: Polina Zimmerman/Pexels