Pet laganih vježbi za uspješno zatezanje tijela

by | 25 lipnja, 2015

Koliko god se veselili suncu, zelenilu i mirisu svježeg voća u zraku, proljeće nas opominje da sezona kupaćih kostima tek počinje, odnosno, da je vrijeme da počnemo s treningom. Za vas izdvajamo nekoliko laganih vježbi, pomoću kojih ćete zategnuti tijelo od glave do pete.

???????????????????????????????????????????????

1. Vježba za leđa i ramena
Lezite na bok, savijte noge u koljenima, a zatim podignite gornji dio tijela tako što ćete se nasloniti na lakat desne ruke. U lijevoj ruci držite uteg, bocu vode, tešku lopticu, tako da vam podlaktica bude podignuta iznad nadlaktice. Podignite bokove tako da vam tijelo bude u ravni od koljena do ramena, a lijevu ruku s teretom ispružite uvis. Isti postupak ponovite i drugom rukom, tj. stranom tijela.

2. Vježba za nadlaktice
Lezite na leđa i savijte noge u koljenima. U svaku ruku uzmite po jedan uteg od 2 do 2,5 kilograma. Prvu seriju vježbi radite jednom rukom, tako što ćete podizati, zadržavati nekoliko minuta, a zatim spuštati ruku pod kutom od 90 stupnjeva, u odnosu na tijelo. Isti postupak ponovite drugom rukom.

3. Vježba za prsa
Sjednite na rub klupe ili kreveta s tvrdim madracem, a ruke položite na koljena. Lezite na leđa i raširite ruke da budu u ravnini s ramenima. Tijelo ne odvajajte od podloge, kao ni stopala od poda. Dlanove okrenite jedan prema drugome, zatim lagano podignite utege do prsa, a potom ih polako vratite u početni položaj. Cijela vježba se mora odvijati iznad prsa.

4. Vježba za gluteus
Legnite na leđa i savijte koljena. Postavite stopala u širini bokova, ruke prislonite uz tijelo, a pete čvrsto oslonite na tlo. Visoko podignite bokove i stražnjicu u zrak, vodeći računa o tome da leđa i prsa ostanu spušteni. U najvišoj poziciji zategnite gluteus, izbrojite do pet, pa se spustite u prvobitni položaj.

5. Vježba za noge
Legnite na bok, oslanjajući se podlakticom o pod. Nogu do poda skupite u koljenu, a drugu nogu držite ispruženu, lagano je podignite i zadržite 5-10 sekundi u zraku, pa je spustite. Napravite vježbu 10 puta, a zatim se prebacite na drugi bok i ponovite postupak.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock