Pet koraka do bezbolne promjene boje kose

by | 22 listopada, 2012

 Ako želite promijeniti boju kose, prije svega trebate dobrog frizera i kvalitetne preparate. Kako biste postigli željeni rezultat, morate točno znati što želite.

  1. Pripremite kosu – Velika promjena može oštetiti vašu kosu. Kako ne bi bila beživotna i bez sjaja, tjedan dana prije farbanja, kosu tretirajte hranjivim tretmanima. Ne morate trošiti novac na skupocjene preparate. Jednostavno napravite masku od maslinovog ulja i žumanjka, ostavite je da djeluje 30-60 minuta i isperite.
  2. Istražujte – Iskoristite Internet i magazine za istraživanje, te proučite različite boje i nijanse.
  3. Odlučite se za ono što vam pristaje – Ono što pristaje nekoj slavnoj osobi ili vašoj najboljoj prijateljici, ne znači da će i vama savršeno pristajati. Nova boja kose treba se uklopiti s vašim tenom, pa ako već tražite uzore, potražite nekoga tko fizički liči na vas.
  4. Novu boju prvo isprobajte – Ako ste plavuša koja se namjerava ofarbati u crno ili crveno, prije farbanja bi bilo dobro isprobati boju. To možete uraditi na umecima i perikama kod frizera, ili na internetu uz pomoć posebnih programa i aplikacija.
  5. Da li nova boja pristaje vašem modnom stilu? Napominjemo da boja kose prvenstveno mora pristajati vašem tenu, ali i stilu. Primjerice, crvenoj kosi veoma je važno prilagoditi odjeću, a oštra bob frizura sa šiškama kod crnokosih žena zahtijeva jaku šminku.