Pet komada odjeće koje morate izbaciti iz ormara

by | 23 rujna, 2012

 Vrijeme je za veliko spremanje ormara! Skoro svaka žena u svojoj garderobi ima i ovih pet komada odjeće koji joj zaista nisu potrebni. Sada je trenutak da ih se riješite i napraviti mjesta u ormaru.

1. Izblijedjela crna odjeća

Koliko je god pažljivo prali, crna odjeća vremenom izblijedi. Više nije tako efektna kao kada je bila nova i više ne izgleda lijepo kao kada ste je kupili. Nema razloga da je i dalje držite u ormaru!

2. Skupljene veste

Koliko god vam bilo žao baciti džemper koji se skupio nakon pranja, znate da ga više nikada neće obući jer vam je premali. Ovakvi džemperi često se godinama "vuku" po ormarima, a ove jeseni skupite hrabrost i oprostite se od njih.

3. Preuske pamučne majice

Pamučne majice na svakome, bez obzira na godine i kilažu, bolje stoje ako nisu skroz pripijene uz tijelo. Pošto ih često nosimo, često ih i peremo, zbog čega se skupe toliko da više ne stoje lijepo.

4. Iznošene balerinke

Bez obzira koliko ste ih platili, koliko dugo ih imate, gdje ste ih sve nosili i koliko su vam udobne, oprostite se od balerinki kojima je izlizan đon i koje su razgažene i izgrebane.

5. Cargo hlače

Prije nekoliko sezona bile su hit, do prije dvije godine mogli ste ih još nositi, ali ove sezone nemate izgovor za zadržavanje ovakvih sportskih, ležernih hlača s mnogo džepova.

Tagovi: