Pet filmova s Netflixa koji će vas inspirirati i oraspoložiti

by | 22 kolovoza, 2020

Kad život postane siv i teško podnošljiv, često se okrećemo umjetnosti. Nekad je to omiljena glazba koja vrlo lako podigne raspoloženje, a ponekad su to knjige i filmovi koji vode u svjetove koji daju nadu.

Ako vam ovoga vikenda treba inspiracija i podsjetnik na to da je život ponekad težak, no da ništa nije nemoguće ostvariti, u nastavu ćete pronaći filmove koji će vam pomoći u tome.

Yes Man

Carl radi u banci, iza sebe ima svjež razvod, a ispred sebe dosadan život i užasno negativan pogled na svijet. Kad jednog dana, na nagovor bivšeg kolege, ode na motivacijski seminar njegov se život mijenja iz korijena. Ova romantična komedija na lak i zabavan način pokazuje koliko život može biti drukčiji ako promijenimo perspektivu. Iako na trenutke predvidiv, briljantni Jim Carrey i genijalna Zooey Deschanel film su učinili klasikom kojem se u teškim i sivim trenucima uvijek rado vratimo. Yes Man pokazat će vam da je kroz život doista moguće ići drukčije.

 

Freedom Writers

Erin je mlada profesorica engleskog jezika koja dolazi u školu čiji učenici dolaze iz potpunog drukčijeg okruženja od onog u kojem je ona odrastala. Njihove obitelji žive u opasnim kvartovima, odrasli su u bandama i međusobno se mrze zbog razlika i boje kože. Erin, koja duboko vjeruje u te mlade ljude, pokuša promijeniti njihov svijet. Priča je na trenutke tužna i teška, no u svakom je trenutku zanimljiva i nevjerojatno inspirirajuća. Njezini likovi pokazat će vam da je u životu sve moguće uz malo hrabrosti, puno rada, truda i volje.

Silver Linings Playbook

Ova romantična komedija jednostavno je drukčija od drugih. Priča prati Pata i Tiffany, čiji se životi sasvim slučajno isprepletu. Pat boluje od bipolarnog poremećaja, nedavno je pušten iz psihijatrijske ustanove, a trenutačna mu je misija osvojiti bivšu ženu koja ga je ostavila nakon što je prebio njezinog ljubavnika. Tiffany je udovica koja slomljeno srce liječi upuštanjem u seksualne odnose i koja ponudi Patu pomoć u osvajanju bivše žene pod uvjetom da joj bude partner u plesnom natjecanju. Ovaj film progovara o velikim životnim izazovima i gubicima koje je ponekad užasno teško savladati.

The Glass Castle

The Glass Castle istinita je priča snimljena po istoimenom romanu Jeannette Walls. Jeannette je odrastala s majkom i ocem koji su bili nomadi. Iako inteligentni i nadareni, njezini su roditelji odabrali živjeti životom koji ostavlja dubok trag na djecu. Neprestano seljenje, alkoholizam, nestalni poslovi i lažna obećanja obilježila su njezin život, a njezina borba sa svim tim preprekama inspiracija je koju morate pogledati i pročitati.

Puzzle

Priča o kućanici Agnes koja s obitelji živi u predgrađu New Yorka. Njezin se život sastoji od odlazaka u crkvu, kuhanja, spremanja te brige za druge. Kao i mnoge majke i supruge koje smo upoznali u životu, Agnes se stavlja na posljednje mjesto. No sve to prestaje kada za rođendan dobije slagalice od tisuću dijelova i složi ih u rekordnom roku. Ubrzo u dućanu nailazi na oglas u kojem netko traži partnera za natjecanje u slaganju slagalica. To je dovodi do Roberta, a on je natjera da potpuno promijeni gledanje na život, sebe i druge. Ovaj predivni film dokazat će vam da nikada nije kasno zavoljeti se i staviti se na prvo mjesto.