Poznati fitness brend postao viralan nakon smrti lika iz “Seksa i grada”

Peloton je imao prste u šokantnom kraju premijere serije "And Just Like That..."

by | 14 prosinca, 2021
And Just Like That, Peloton

Ako tek trebate pogledati prvu epizodu serije “And Just Like That…” naših Seks i grad junakinja, nemojte nastaviti čitati, iako, vijest se toliko proširila da mislimo da već znate što se događa. Jesmo li u pravu?

Naime, u prvoj epizodi Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) je u blaženom braku s gospodinom Bigom (Chris Noth), a njihova sreća (i svih obožavatelja svijeta koji su jedva dočekali vidjeti ih u sedmome nebu) prestaje nakon što Big, odnosno John James Preston, doživi smrtni srčani udar nakon 45 minuta vožnje na svom Peloton kućnom biciklu.

Peloton bicikl

Jasno, luksuzni fitness brend Peloton je morao reagirati. Je li njihova sprava kriva za srčani udar? Zar moramo smanjiti s fizičkom aktivnošću? Poznati fitness brend koji (još) nije dostupan u Hrvatskoj, a koji je svjetsku popularnost stekao streamingom fitness treninga i stvaranje vlastite golemr Peloton zajednice, našao se u središtu drame. I otvorio priliku za važan razgovor o srčanom zdravlju i prevenciji krvožilnih problema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Noth (@chrisnothofficial)

Nakon što je dr. Suzanne Steinbaum, članica Pelotonovog savjetodavnog vijeća za zdravlje i wellness i preventivna kardiologinja, rekla u izjavi za Los Angeles Times u četvrtak da iako je “sigurna da su obožavatelji Seksa i grada, poput mene, tužni zbog vijesti da Big umire od srčanog udara”, činjenica je ta da to što je neposredno prije bio na sobnom biciklu nema puno veze s njegovom smrću – priča se nastavila dalje zahuktavati.

Taman kad smo mislili da su odradili svoje važnim govorom o srčanom zdravlju, Peloton je u 48 sati napravio takvu reklamu da o njoj pričaju više nego o ovom dramatičnom kraju u “And Just Like That…”. I u toj reklami se pojavljuje, doslovno, Mr. Big! Pripovijedač je ni manje ni više nego savršeni Ryan Reynolds, a tu je i instruktorica Jess King, koja je glumila izmišljenu fitness instruktoricu Allegru u seriji HBO Max, ušuškana uz vatru. “Izgledaš sjajno”, govori King Nothu, odnosno, Mr. Bigu, koji odgovara: “Osjećam se sjajno. Hoćemo li se još jednom provozati?”

Ismijavajući šokantni završetak prve epizode, Reynolds kaže: “I samo tako… svijet je podsjetio da redovita vožnja biciklom stimulira i poboljšava vaše srce, pluća i cirkulaciju, smanjujući rizik od kardiovaskularnih bolesti. Biciklizam jača vaše srčane mišiće, snižava puls u mirovanju i smanjuje razinu masti u krvi.” Ovo je, naravno pretvorilo Peloton u viralni hit, i podiglo njihov status na burzi.

Osim Pelotona, mnogi su zamjerali Carrie što nije učinila dovoljno da pomogne Mr. Bigu, pa su objasnili obožavateljima koji je najbolji prvi korak kad svjedočite nečijoj hitnoj srčanoj bolesti. Trebate nazvati hitnu pomoć što je prije moguće! Ne možete znati o čemu je riječ, a dispečeri vam mogu i telefonski pomoći što trebate dalje činiti.

Odlično je kad pop kultura potakne na promišljanje o zdravlju, zar ne?

Foto: PR