Pazite kad perete kadu jer ovu pogrešku rade gotovo svi

by | 12 siječnja, 2020

U novu godinu mnoge žene žele ući s čistim domom, no nekad za to stvarno treba puno vremena, a nekad nam se, ruku na srce, baš i ne da izgubiti cijeli dan na čišćenje. Zato volimo brza i djelotvorna rješenja poput onoga da kada zablista kao nova i bez ijednog traga kamenca, a bez puno truda.

Većina nas zgrabi najbliže sredstvo za čišćenje kupaonice, a zatim ga nanosimo što više je moguće na područje pipe i ostatka kade. Nakon toga ispremo sredstvo vodom i brišemo ga suhom krpom, a zatim opet ispiremo vodom – to je pogrešan način čišćenja.

Ako ne slijedite upute na etiketi sredstva za čišćenje, nećete, naravno, niti pravilno očistiti kadu. Pravilan način je sljedeći: pošpricajte sredstvo po kadi i na pipu te ostavite da odstoji 10 minuta. Na mjestima gdje se nalazi kamenac koristite sredstvo za čišćenje kamenca ili sodu bikarbonu, a nakon toga uzmite četkicu te dobro iščetkajte tu površinu i isperite toplom vodom.

Također, neke žene koriste i pastu za zube kao sredstvo za čišćenje kupaonice – što se pokazalo uspješnim rješenjem. Ako doma nemate sode bikarbone, onda pastu za zube nanesite na spužvicu te dobro izribajte cijelu kadu i pustite da odstoji najmanje pet minuta, a potom isperite toplom vodom.

Ako je kada izrazito prljava, napunite je do vrha toplom vodom i dodajte pet kuhinjskih žlica sode bikarbone te pustite da odstoji preko noći. Ujutro ispraznite tu otopinu i isperite je vodom.

IZVOR: MISS7.HR