PAZITE IH SE! Ovo su namirnice koje uzrokuju veliku nadutost!

by | 31 srpnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Trbušnjaci, plankovi, burpees – ove vježbe mogu vam dugoročno pomoći u zatezanju i toniranju trbuha. Ali ponekad poželite imati ravniji trbuh, recimo već za vikend, jer jedino tako možete nositi onaj savršeni bikini iz ormara. U tom slučaju, morate znati koje namirnice napuhavaju i koje trebate izbjegavati po svaku cijenu – ili barem do kraja vikenda.

U nastavku pročitajte kojih pet namirnica uzrokuju nadutost, te ih trebate privremeno izbaciti iz prehrane…

JABUKE
Voće poput jabuka, banana, trešanja, breskva i krušaka sadrže šećer koji se zove fruktoza, koji velika većina ljudi teško probavlja. Jedna banana ili jedna jabuka su u redu, ali ako pretjerate s unosom fruktoze, osjećat ćete nadutost. Jabuke i banane imaju najveću količinu fruktoze od svog voća, prema tome, izbjegavajte ih ako trebate trenutno izravnati trbuh.

MLIJEČNI PROIZVODI
Šećer iz mlijeka (poznat kao laktoza) tijelo teško probavlja što može dovesti do nadutosti. Najgore od svega je mlijeko u pjeni, poput onog kojeg dobijemo u kavi, zbog kombinacije laktoze i mjehurića. Radije kravlje mlijeko zamijenite sojinim ili bademovim i odmah ćete primijetiti razliku na trbuhu!

MAHUNARKE
Zbog mahunarki se uvijek sigurno osjećate naduto i teško – a razlog je šećer koji sadrže! Iako ste već sigurno znali da trebate izbjegavati grah radi napuhavanja, isto vrijedi i za mahunarke poput graška i leće.

PŠENICA
Ovo ne moramo puno objašnjavati. Prerađeni, bijeli ugljikohidrati pojačat će vam proizvodnju inzulina, stvoriti plinove u želuci pri probavljanju i uzrokovati napuhnutost.

KRUMPIR
Krumpir uzrokuje nadutost i zadržavanje vode u tijelu. Još gore je ako govorimo o pečenoj varijanti (pomfritu), zato što ulje na kojem su pečeni tijelo teže probavlja i duže ostaje u vašem želucu – a da i ne spominjemo količinu soli koju unosite u organizam! Zamijenite ga batatom ili slatkim krumpirom koji tijelo puno lakše probavlja i ne ostavlja vas s osjećajem nadutosti.

IZVOR: Wall.hr