Paris Hilton: Sve je lakše kada se živi na visokoj nozi

by | 31 ožujka, 2011
Nova linija cipela za proljetnu sezonu slavne Paris Hilton, predstavljena je u Mexico Cityju. Čitava kolekcija na prvi pogled prenosi poruku da je sve lakše kada se živi na visokoj nozi. Štikle i platforme, saten i lak, preporuka su bogate nasljednice. 
Iako angažirana na mnogim poljima, Paris Hilton ne posustaje kada je modno dizajniranje u pitanju. Posljednja u nizu linija cipela, potpisana imenom te prebogate dame, predstavljena je u Mexico Cityju. Kao pripadnica visokog društva očito ostaje vjerna i visokim štiklama. 
Sjaj laka i satena na cipelama preporuka je popularne plavuše, ali za još glamurozniji izgled se tu mogu naći i modeli ukrašeni mašnama, kao i aplikacijama životinjskih šara.
Siguran korak u svojim modelima Paris je obezbijedila platformama, koje na prvi pogled možda izgledaju kao da je za hodanje u njima neophodna posebna obuka, ali, zapravo, tu su kako bi olakšale hod na ovim izrazito visokim štiklama.
 
Iako, prema mišljenju mnogih modnih kritičara, cipele Paris Hilton nisu ništa novo u svijetu mode, niti inovativno u pogledu kreativnosti, mlada pripadnica američkog krem društva tvrdi da je ipak originalna.
"Ne postoji niko poput mene", izjavila je nasljednica, koja već ima dug staž u svijetu mode.
Predstavljena kolekcija je posljednja u nizu od 17 kolekcija koje nose njeno ime. 
Njeno modno carstvo, sada već solidne veličine, sadrži linije parfema, odjeće, obuće i pratećih modnih dodataka.
Za sebe kaže da je jedna od onih koji su uradili sve što su poželjeli, kao i da je veoma ponosna što je uspješna na mnogim poljima.