Parfemi: Kako razlikovati original od kopije

by | 9 travnja, 2015

Mirisi, mirisi, mirisi, svuda su oko nas. Neki nam odgovaraju, drugi opet ne, stvar je ukusa. O njima ne treba raspravljati, ali ono što trebamo znati je kriterij kako razlikovati originalni i kopiju parfema.

ThinkstockPhotos-120868552-veb

Informacije koje slijede ne samo da će vam uštedjeti budžet nego će vam pomoći da budete odlučniji pri kupovini i izboru mirisa koji vam se sviđa.

Prva stvar koja nam može odmoći u kvalifikaciji mirisa je sjećanje. Mirise prepoznajemo i pamtimo po sjećanjima koji nas za njih vežu, a to je i jedan od razloga što kopije parfema teško razlikujemo od originala.

Ipak, postoje smjernice koje nam mogu pomoći. Prva je svakako slatkasta karakteristika kopija koja za svoje postojanje može zahvaliti ciljanoj potrošačkoj grupi, a to je mlađa populacija, koja često ima manje istančano osjetilo mirisa.

Još jedna smjernica je postojanje različitih razina mirisa. Skuplji parfemi traju dulje, a nerijetko imaju sposobnost da kroz nekoliko sati nakon nanošenja mijenjaju tri ili četiri mirisne note, dok najbolje kopije u sebi sadrže maksimalno dvije note.

Kako bi provjerili svoj parfem, uvjerite se u prirodu njegovog mirisa odmah nakon nanošenja i nakon dva ili tri sata. Kopija bi trebala zadržati isti miris, dok će original najvjerojatnije promijeniti notu.

Treba uzeti u obzir i to da neki najskuplji parfemi zapravo ne mijenjaju note pa se ovaj način prepoznavanja ne može primijeniti na sve parfeme.

Izvor: Life Content
Foto: Thinkstock