Parfe stracciatella kocke

by | 14 prosinca, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 9 žlica brašna
  • 9 žlica šećera
  • 6 žlica ulja
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 2,5 dl mlijeka

Za kremu:

  • 8 dl mlijeka
  • 9 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 20 g želatine
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica ruma
  • 120 g čokolade

Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne otopi.
2. Zatim dodati ulje, mješavinu brašna i praška za pecivo te polako promiješati.
3. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 45 min.
4. Posebno prokuhati mlijeko s vanilin šećerom pa preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.

Krema:
1. Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom te pomiješati s mlijekom i želatinom u prahu i zagrijavati na umjerenoj temperaturi do točke vrenja (ne smije proključati). Ostaviti da se ohladi, a potom staviti u hladnjak neka se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. U šlag dodati aromu ruma te postepeno dodavati žlicu po žlicu želirane smjese muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Na kraju dodati ribanu čokoladu pa polako promiješati i ostaviti da se stegne.

Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom. Kolač ostaviti u hladnjaku da prenoći. Sutradan ga narezati na kocke željene veličine i ukrasiti po želji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept