Panna cotta koju morate kušati

by | 6 ožujka, 2016

Ovo je odličan, osvježavajući desert koji vole baš svi. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Sastojci:

  • 300 ml punomasnog vrhnja
    70 g šećera
    žličica vanilin šećera
    2 listića želatine
    300 ml mlaćenice
    100 g šećera
    200 g nara
    Priprema:

Zagrijte vrhnje, šećer i vaniliju. Izmiješajte pa maknite sa štednjaka i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i istisnuli višak tekućine. Izmiješajte pa dodajte mlaćenicu. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i odložite u hladnjak na nekoliko sati. Za voćni umak pristavite 100 g šećera i 50 ml vode te kuhajte dok se šećer ne rastopi i tekućina postane sirupasta. Maknite sa štednjaka i dodajte nar. Ulijte sirup na panna cottu i ohladite.

Foto: Guliver/Getty images