

Ovo je odličan, osvježavajući desert koji vole baš svi. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Sastojci:
- 300 ml punomasnog vrhnja
70 g šećera
žličica vanilin šećera
2 listića želatine
300 ml mlaćenice
100 g šećera
200 g nara
Priprema:
Zagrijte vrhnje, šećer i vaniliju. Izmiješajte pa maknite sa štednjaka i dodajte želatinu koju ste prethodno namočili u vodi i istisnuli višak tekućine. Izmiješajte pa dodajte mlaćenicu. Za posluživanje stavite nekoliko zrna nara te preko njih prelijte vrhnje i odložite u hladnjak na nekoliko sati. Za voćni umak pristavite 100 g šećera i 50 ml vode te kuhajte dok se šećer ne rastopi i tekućina postane sirupasta. Maknite sa štednjaka i dodajte nar. Ulijte sirup na panna cottu i ohladite.
Foto: Guliver/Getty images



