Panacotta s bosiljkom i coulis od šumskog voća!

by | 21 lipnja, 2015

Sastojci za panacottu: Vrhnje za šlag 375 g, mlijeko 225 g, smeđi šećer 75 g, vanilija 1/2 štapića, svježi bosiljak 4 lista, agar agar 3.75 g

Sastojci za coulis: Šumsko voće 225 g, smeđi šećer 50 g
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4

Priprema: U loncu pomiješajte vrhnje za šlag, mlijeko, smeđi šećer i listove bosiljka. Štapić od vanilije prerežite na pola te postružite sredinu i ubacite u lonac skupa sa štapićima. Sve to stavite na laganu vatru i konstantno miješajte. Kada se smjesa zagrije u drugi lončić ubacite Agara agar i dodajte 0.5 dl hladne vode te stavite na laganu vatru i konstantno miješajte paralelno sa panacottom. Nakon tri minute agar agar ubacite u panacottu te miješajte na laganoj vatri naredne tri minute (nemojte da vam zakipi). Nakon 3 minute maknite s vatre i procijedite kroz sito te smjesu ulijte u kalupe koje ste prije toga isprali s vodom. Kalupe stavite malo da se ohlade te nakon toga u frižider na 2 sata.

Coulis: Šumsko voće pomiješajte sa smeđim šećerom te sameljite sa štapnim mikserom. Nakon toga procijedite dva puta kroz gusto sito, stavite u posudu te ubacite u frižider da se ohladi i zgusne.

Marko Ivančević