Ovu pogrešku kod fiksiranja pudera rade gotovo svi

by | 14 rujna, 2020

Kako bi make-up bio besprijekoran i postojan, nužno je poznavati tehnike nanošenja šminke, a osobito kad se radi o tekućem puderu i njegovom fiksiranju.

Koji je kist najbolji za fiksiranje pudera?

Visažistica Nam Vo otkrila je trik kojim se ona služi kako bi besprijekorno fiksirala podlogu: precizno fiksiranje. Radi se, naime, o izboru kista kojim fiksiramo puder. Veći žena navika je uzeti najveći kist i njime fiksirati prethodno nanesenu tekuću podlogu. Nam Vo tvrdi kako je to greška. Kada to učinite vaš ten izgleda „praškasto“ i „ravno“. Međutim, izborom kista prave veličine i tehnike nanošenja pudera u kamenu ili prahu to možete izbjeći. Odlučite se za manji kist, otprilike veličine onog koji koristite za nanošenje rumenila. Pri nanošenju pudera u kamenu ili prahu nemojte raditi kružne pokrete kao ni one lijevo desno jer tako uništavate prethodno naneseni tekući puder.

Ključ savršene podloge jest da malim kistom natapkate puder u kamenu ili prahu i to samo na određene točke na lice. Najčešće se radi o sredini čela, nosu i bradi, dakle području T-zone. Ostatak lica može imati blagi sjaj, a s obzirom na to da ste eliminirali sjaj s T-zone, lice neće izgledati pubertetski masno, a izbjeći ćete da vaša koža izgleda bez sjaja, ravno i „brašnasto“. Za besprijekoran make-up također je potrebno poznavati redoslijed nanošenja make-upa o kojem smo pisali ovdje, kao i o najčešćim pogreškama koje činimo kad nanosimo korektor o kojima smo pisali ovdje.

IZVOR: ECLECTIC.HR

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash