Ovo su zlatni savjeti koji vam olakšavaju život ako imate blizance

by | 29 lipnja, 2020

Imati jednu bebu je zahtjevan zadatak, ali imati dvije ili više istovremeno iz temelja mijenja život. To mogu razumjeti samo roditelji blizanaca.

Kako bi im svima olakšao život, jedan novopečeni tata je na popularnoj stranici Reddit pitao za savjete ili proizvode koji olakšavaju život s blizancima.

Za početak, otkrio je da on i supruga koriste slavinu za vodu kojom mogu odrediti željenu temperaturu, kao i mjerne posudice za prah za adaptirano mlijeko.

Tako oni mogu “doslovno napraviti dvije zagrijane boce za manje od minute”. Između ostalog, tražio je savjete o pranju bočica jer je napomenuo kako oni “peru bočice na ruke najmanje 16 do 20 puta dnevno”. Nisu trebali dugo čekati da im drugi korisnici Reddita priskoče u pomoć, kako piše Cafemom.

“Znajte kako ćete podijeliti posao. Djeca se kupaju svaku večer, ali mi se izmjenjujemo”, savjetovao je jedan od njih.

Nadalje, ako možete pronaći dječju opremu koja “raste” s djetetom, kupite je. Autosjedalice koje prate dječji rast, krevetići koji se mogu produžiti, hranilice koje postaju visoki dječji stolci… Takva oprema većinom zahtijeva veći financijski izdatak odjednom, ali roditelji tvrde da je dugoročno isplativija.

“Izmjenjujete se tijekom noćnih hranjenja”, savjetovao je jedan tata koji ističe kako je to način da se više naspavate. U suprotnome, ako oboje svaki put ustajete da biste nahranili oboje djece, bit ćete podjednako neispavani iz dana u dan.

“Nemojte se gnjaviti slaganjem dječje odjeće. Također, nemojte se truditi kupovati slatke odjevne predmete osim za posebne prigode”, istaknula je jedna mama.

“Nabavite puno odjeće da biste izbjegli stres oko (pre)čestog pranja, pogotovo nakon što počnu samostalno jesti. Trebam oko tri outfita po djetetu dnevno i, vjerujte mi, nećete imati dovoljno vremena oprati, osušiti i složiti sve to”, dodala je druga.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Gabriel Crismariu / Unsplash