Ovo su, prema muškarcu, znakovi da se vaš partner ohladio

by | 28 kolovoza, 2020

Prekidi su najčešće gadni, bolni i iscrpljujući. Bez obzira na to koja strana ostavlja i potiče na razgovor o prekidu, na kraju priče u kojoj su glavni sudionici emocije, obje su strane na neki način uzdrmane.

Nitko ne voli znati i osjetiti da veza u koju je uložio jako puno ide u krivom smjeru. No unatoč težini, puno je bolje znati istinu na vrijeme, nego se pretvarati da se ništa ne događa. Ako imate problem s prepoznavanjem znakova koji upućuju na to da je muškarac izgubio interes, freelance novinar i spisatelj Bryan Zarpentine olakšat će vam muke. U nastavku pronađite njegovih 10 znakova koji upućuju na kraj veze.

Znakovi da se vaš partner ohladio

Komplimenti su prošlost

Prirodno je da su flert i komplimenti izraženiji na početku odnosa. Što je veza duža i što se više poznajete, potreba za flertanjem je manja. No to ne znači da si ne trebate međusobno dijeliti komplimente i davati si do znanja koliko ste jedno drugom privlačni. Ako primijetite da su flert i komplimenti prošlost te da vaš partner odbija sudjelovati u flertu kad ste vi inicijator istog, vjerojatno se ohladio.

Više se ne družite nasamo

Ako muškarcu više nije stalo, vrlo vjerojatno će izbjegavati druženje jedan na jedan s vama, a pokušavat će izbjeći i zajednička druženja s društvom. Na taj će se način pripremiti na razgovor o prekidu.

Neprestano ima loše izgovore

Ako vaš partner neprestano ima izgovore za nepojavljivanje na aktivnostima i događajima koji su vama bitni, a uz to ima loše izgovore, nije mu stalo.

Nikad se ne javlja prvi

Dok god su muškarci zainteresirani, naći će način da vam se jave. Ako primijetite da se već duže vrijeme javljate jedino vi, znak je to da se ohladio. To ne znači da žena nikada ne treba napraviti prvi korak ili da se jedna strana uvijek mora javiti prva. Isto tako, to ne znači da ne postoje muškarci koji su stidljivi i kojima treba vremena da se jave. No ako su se stvari iznenadno promijenile i ako vaš partner nikada ne zove prvi, morate znati da su se stvari iz nekog razloga promijenile.

Nezainteresiran je

Jedan od znakova da stvari ne idu u dobrom smjeru definitivno je nezainteresiranost muškarca za vaš osobni život. Ako ga ne zanima vaš novi prijatelj, novi posao ili hobi, ni vi ga više ne zanimate na jednak način. Zarpentine kaže da je korak dalje znak da vaš partner nije ljubomoran. Iako naglašava kako nipošto ne trebate praviti partnera ljubomornim i biti manipulativni, morate znati da je postoji doza pozitivne ljubomore, odnosno zainteresiranosti za muške prijatelje i nove ljude u životu. Ako toga nema, to je definitivno loš znak.

Ne dijeli s vama stvari iz vlastitog života

Primijetili ste da vaš partner ne priča o svom danu, o novim prijateljima, poslu i novostima iz vlastitog života? To je znak da je postao nezainteresiran. Zarpentine kaže kako morate imati na umu da su muškarci puno lošiji u ovome od žena. No ako i nakon postavljanih pitanja o njegovom životu ne dobijete odgovore, znajte da se nešto promijenilo.

Ne mari za vaše osjećaje

Ako ostaje ravnodušan na vaše teške i sretne trenutke, znajte da ne mari za vas i vaše osjećaje. Nitko ne želi biti s takvom osobom. Učinite si uslugu i budite inicijator razgovora o prekidu.

Smetaju mu sitnice i vaše navike

Na početku je volio vašu nespretnost i vaš smijeh koji je mnogima iritantan, a odjednom su to stvari koje ga izbacuju iz takta? Zarpentine kaže da je u tom slučaju definitivno gotovo.

Muškarci su jednostavno drugačiji od žena, no morate znati da nisu ni svi muškarci isti. Mnogi od njih izbjegavat će razgovor o prekidu i neće biti izravni poput žena. No ako primijetite da se nešto u vezi mijenja te da je čudno, iskreno recite što mislite i osjećate. Nekada su problemi puno dublji, no rješivi. Ne mora sve uvijek voditi do prekida.

Foto: Van Thang/Pexels