OVO SU NAJVEĆE POGREŠKE koje roditelji rade kad fotografiraju svoju djecu

by | 14 rujna, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Postavljanje bebe u razne položaje kao na fotografijama profesionalnih fotografa
Zbog sigurnosti bebe, ovo se roditeljima ne preporučuje. Fotografije koje vidite na internetu često su kompoziti na kojima se naknadno izbrišu ruke asistenata koji pridržavaju bebu. Preporuka roditeljima je to da fotografiraju svoju bebu u položajima prirodnima za nju.

Oštre sjene na licima
Vodite računa o dobrom svjetlu. Odaberite dio kuće/dvorišta koji ima dosta prirodnog svjetla, ali nije izravno izložen suncu. Tako ćete izbjeći oštre sjene na licima.

Na slikama nema mame/tate
Ovo je pogreška o kojoj mnogi roditelji ni ne razmišljaju. Njima je, naravno, najvažnije da je na fotografiji njihovo dijete. Ali te fotografije će jednog dana ostati kao uspomene vašem djetetu i ono bi sigurno voljelo imati što više fotografija iz svog djetinjstva sa svojim roditeljima. Dajte fotić u ruke prijateljice/bake i stanite ispred objektiva sa svojom djecom.

Neizrađivanje fotografija
Ovo je najveća pogreška. Često roditelji ostanu bez slika prvih koraka ili prvog rođendana jer laptop/mobitel sa svim slikama više ne radi, a slike su bile pohranjene samo na njemu. Barem jednom godišnje izradite fotoknjigu sa svim bitnim slikama djece iz te godine. Tako će vaša djeca imati uspomene odmah posložene po godinama.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR