Ovo su najbolja mjesta u domu za držanje biljaka

by | 6 rujna, 2020

Okružite se zelenilom jer ono potiče rast i procvat života svih ukućana. Kad sve to bilje izbaci nove male listiće, učinak dobrobiti se povećava. U spavaću sobu stavite afričke ljubičice.

Želite li živjeti u sretnom domu, pazite da vam biljke u teglama nisu suhe i izbjegavajte kuću ukrašavati osušenim cvijećem. Ako je bilje u teglici propalo i osušilo se – bacite ga. Mrtve stvari u dom unose mrtvu energiju, a to ne želite.

Također, neke biljke privlače lošu energiju, to su one koje imaju oštre dijelove ili bodlje. Uvijek birajte biljke koje nisu šiljaste, nego oble i ugodne na dodir.

Na primjer, zaobljeno bilje simbolizira rast i napredak u životu te potiču stvaranje pozitivnog ozračja u domu. S druge strane, palma ima šiljaste listove, ali ipak simbolizira dugovječnost – poželjno ju je držati u sjevernom ili istočnom dijelu kuće.

Svakako nabavite orhideju jer ona doprinosi istjerivanju svega štetnog iz doma i stvaranju savršenstva i čistoće. Ona je odličan izbor ako pokušavate postati roditelji jer simbolizira oplodnju.

Umjetno cvijeće nije najbolji izbor iako radi manje štete od osušenog. Ako želite umjetno cvijeće, vodite brigu o tome da se na njemu ne gomila prašina jer to priziva kaos i lošu energiju.

Dnevna soba

Ova prostorija mnogim ljudima služi za druženje, povezanost i pomlađivanje, stoga je napunite biljkama. Stavite ih na police, na stol, na dasku pokraj prozora, objesite neka vise sa stropa…

Okružite se zelenilom jer ono potiče rast i procvat života svih ukućana. Kada sve to bilje izbaci nove male listiće, učinak dobrobiti se povećava.

Blagovaonica i kuhinja

Sukulenti u velikoj tegli na stolu u blagovaonici odličan su izbor za ovu prostoriju. Oni privlače dobru energiju. Za kuhinju su idealni mali vrtovi postavljeni uz prozor, u njima možete saditi razno začinsko bilje, poput peršina, bosiljka…

Kupaonica

Tu je dobro imati biljke koje vole vlagu. Na primjer, orhideje znaju uspijevati na ovakvim mjestima pod uvjetom da postoji izvor prirodnog svjetla.

Spavaća soba

U ovoj prostoriji ne želite imati previše biljaka jer su one aktivne (jang) energije koja može sabotirati opuštanje i obnovu organizma. No, postoji jedna biljka koja je poželjna u spavaćoj sobi, a to je afrička ljubičica koje simboliziraju ljubav i novac.

I ljiljani su dobar izbor jer njegovi zaobljeni listovi djeluju umirujuće, kako prenosi mindbodygreen.com.

IZVOR: 24SATA.HR