OVO NIKADA NE BISTE TREBALI naručivati u restoranima!

by | 13 siječnja, 2017

dijeta u restoranu

Više od 20 ljudi, koji tvrde da su kuhari, konobari ili stručnjaci za hranu, rekli su svoja mišljenja i poručili što nikada ne biste trebali naručivati u restoranu.

Onaj težak osjećaj, što odabrati između svih jela koja se nalaze na meniju, mogao bi u budućnosti biti lakši.

Steve Lazarus navodi da on osobno, ako je 30 km udaljen od mora, nikada ne naručuje morske plodove.

Sean Quinn, kuhar koji ima 10 godina iskustva, govori da izbjegava naručivati steakove u restoranima koji nisu specijalizirani za njih. „Razmažen sam, jer sam radio u mnogima od njih pa, ako nisam u steakhouseu, obično se razočaram“, kaže Quinn. Izbjegava i morske plodove ako nije u restoranu koji slovi za vrhunski restoran s morskim plodovima ili negdje gdje zna da nabavljaju svježu ribu i morske plodove. Savjetuje i da nikada ne naručujete desert s morskim plodovima.

Leonard Hiad savjetuje da u kineskom restoranu izbjegavate jela koja nisu kineska, jer je s razlogom restoran specijaliziran za određenu vrstu hrane. Kaže da je jednom naručio pire krumpir i dobio nešto što je bilo 75 posto bijelo brašno.

Kuhar Janera Soloven otkrio je tajnu koju mu je savjetovao jedan od njegovih chefova, a tajna je ta da nikada ne naručuje „specijalitete kuće“, jer se oni obično rade od ostataka stare hrane koje se žele riješiti.

Joran Karlsen je rekao da ako ribu jedete nedjeljom, vjerojatno je nećete jesti svježu. Ovu izjavu potvrdio je i sâm Anthony Bourdain kada je izjavio da nikad ne bi jeo ribu nedjeljom, jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom i petkom.