Ovo je najposebnija posuda za začinsko bilje, a dolazi s potpisom domaćeg brenda

by | 14 listopada, 2021
posuda za začinsko bilje

Domaći dizajnerski koncept brend Mojati dizajnirao je i predstavio Zagreb Green Horseshoe To Go – jedinstvenu i održivu posudu za začinsko bilje u obliku zagrebačkih donjogradskih parkova, odnosno takozvane Lenucijeve potkove.

Zelena potkova ili Lenucijeva potkova je naziv za donjogradsku urbanističku matricu/cjelinu koja se sastoji od niza trgova i parkova u Donjem gradu u Zagrebu, koja je poslužila kao inspiracija mladim dizajnerima iza brenda Mojati za samosloživu kutiju za začinsko bilje s kojom svatko u svoj dom može unijeti djelić Zagreba. 

posuda za začinsko bilje

Posuda za začinsko bilje dizajnirana je tako da se ono sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova koji čine Lenucijevu potkovu. Dužinom otvora u obliku Lenucijeve potkove sadi se sjeme u prethodno postavljenu zemlju na dno posude. Uz svaku posudu za začinsko bilje stiže i paketić zemlje i sjeme bosiljka ili mente iz craft cvjećarnice Đardin.

Zagreb Green Horseshoe To Go posuda za sadnju je u potpunosti održiva jer je izrađena od polipropilena. Radi se o materijalu velike izdržljivosti koji je moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti. Kreativni trio iza brenda Mojati ovim proizvodom poziva na okretanje ka zelenoj i promišljenoj budućnosti te poručuju da budućnost nije nužno ukidanje plastike, već njezino pravilno korištenje i recikliranje. Ako posudu i/ili nešto od drugih kupljenih proizvoda poželite vratiti, Mojati tim ih pravilno reciklira, a vi ostvarujete popust pri idućoj kupnji!

posuda za začinsko bilje

Ovim proizvodom brend Mojati sudjelovao je u natječaju Piece of Zagreb, nakon čega je nagrađen posebnim priznanjem Turističke zajednice grada Zagreba. Uz to, predstavljen je i nominiran za nagradu na nedavno završenom Zagreb Design Weeku, u kategoriji produkt dizajna. 

posuda za začinsko bilje

Posuda za začinsko bilje Zagreb Green Horseshoe To Go dostupna je po cijeni od 229 kuna, a može se kupiti na prodajnim mjestima Babushka Boutique (Vlaška ulica 7), Tvoje (Martićeva 14f) i Đardin (prilaz Gjure Deželića 89) ili naručiti putem službenog Instagram i Facebook profila.

posuda za začinsko bilje

Foto: PR