Ovo je najpopularniji održivi brend tenisica na svijetu u 2020. godini

by | 17 travnja, 2020

S aktualnom pandemijom koja se nadvila nad cijeli svijet poput crnog oblaka i “potjerala” čovječanstvo u četiri zida, postalo je nemoguće i dalje zaobilaziti već godinama goruću temu – ekološku održivost.

U jeku pandemije, mnogim se industrijama otvoreno postavlja pitanje njihove odgovornosti te, još bitnije, njihovo daljnje funkcioniranje. Modna je industrija u ovom slučaju jedna od najodgovornijih grana, pa je ekološka održivost jedan od najvažnijih parametara na koji ona mora odgovoriti. Srećom, neki brendovi o potonjoj razmišljaju već neko vrijeme te pokazuju da se itekako mogu podmiriti profit i utjecaj na okoliš. Neke od tih brendova, točnije, one najpopularnije održive bendove 2020. godine izdvojio je Lyst, najveća globalna platforma za pretraživanje modnih brendova.

Kombinirajući i analizirajući svoje podatke (u posljednjih 12 mjeseci na Lyst je uploadano više od 20 milijuna modnih artikala, a preko 100 milijuna kupaca je koristilo ovu platformu za pretraživanje proizvoda koje žele kupiti), Google pretraživanje, kao i društvene mreže te medijsku pokrivenost, Lyst je složio izvješće o održivoj modi za 2020. godinu.

https://www.instagram.com/p/B-o35-jgBf5/

Prema definiciji organizacije Good on You, održiva moda podrazumijeva “pažljivo korištenje resursa u svrhu smanjenja otpada i klimatskog utjecaja, zaštite dobrobiti životinja te osiguravanja sigurnosti i pravednog postupanja s radnicima u svim segmentima lanca opskrbe”. S time na umu, najpopularniji ekološki osviješteni brendovi na ovoj listi sudjeluju u najvećoj mjeri s tenisicama i traperom, pa su tako tenisice Eclypse Sneakers brenda Stella McCartney, Nudie Jeans Grim Tim Dry Denim, ili pak parka brenda Patagonia neki od najtraženijih komada na Lystu u posljednjih 12 mjeseci.

Najpopularnije su pak tenisice brenda Veja, i to model Campo. Pretraživanje komada ovog francuskog brenda, kako stoji u Lystovom izvješću, u konstantnom je porastu, a Veja Campo tenisice su jednako popularne kod muškaraca i žena. Veja tenisice su inače napravljene od organskog pamuka, divlje gume iz Amazone, recikliranih plastičnih boca i ekološke kože obojene povrće, a dolaze i u veganskoj varijanti. Što se još našlo na ovoj listi, možete pogledati ovdje.

https://www.instagram.com/p/B-MOi-jglLj/

https://www.instagram.com/p/B-MtY9EAM-m/

Foto: Instagram